Υπόθεση βασανισμού στην Κύπρο: Υπό κράτηση Eλληνοκύπριος για εγκαύματα σε 18χρονο

Υπόθεση βασανισμού στην Κύπρο: Υπό κράτηση Eλληνοκύπριος για εγκαύματα σε 18χρονο

Ένας 21χρονος κατηγορείται ότι έκαιγε με αναπτήρα το θύμα του σε ευαίσθητα σημεία

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε ο 21χρονος Ελληνοκύπριος, ύποπτος για την υπόθεση βασανισμού 18χρονου από τη Ρουμανία, η οποία έχει προκαλέσει σάλο στην Κύπρο και όπου σύμφωνα με την τις καταγγελίες του θύματος, ο δράστης του προκαλούσε εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του κατά τις συναντήσεις τους. Ο 21χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, χωρίς συνήγορο υπεράσπισης στο δικαστήριο ενώ δεν έφερε ένσταση στο αίτημα κράτησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com, στο παρελθόν ο 21χρονος και ο 18χρονος είχαν γνωριστεί ενόσω ήταν στο σχολείο και ήταν φίλοι μέχρι που ο 21χρονος έφυγε από το σχολείο για να καταταγεί στο στρατό.

Ακολούθως οι δυο χάθηκαν, ενώ τον Αύγουστο του 2019 ο 21χρονος επικοινώνησε με τον 18χρονο παραπονούμενο μέσω Facebook, όπου διευθέτησαν συνάντηση.

Πώς ξεκίνησε η γνωριμία τους

Κατά την πρώτη τους συνάντηση οι δυο βρέθηκαν σε πάρκο ενώ φαίνεται ότι σε όλες τις συναντήσεις τους ο 21χρονος ύποπτος χτυπούσε με τα χέρια του τον 18χρονο, ο οποίος ακολουθούσε, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Αστυνομία, τελώντας υπό το καθεστώς φόβου.

Μάλιστα ο 21χρονος παραλάμβανε τον 18χρονο με την μοτοσυκλέτα του και τον οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες όπου τον χτυπούσε και τον εξανάγκαζε να βγάζει τα ρούχα του με σκοπό να του προκαλεί εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματος του με αναπτήρα.

Στις τελευταίες τους συναντήσεις, ο 21χρονος εκτός από  εκτός από χτυπήματα με τα χέρια τον έκαψε με τον αναπτήρα σε σημεία σε όλο του το σώμα ακόμη και στα γεννητικά του όργανα, ενώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 18χρονου δέχθηκε και γραπτές απειλές κατά της ζωής του.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 18χρονου, όταν ο 21χρονος τον μετέφερε πίσω στο σπίτι, του ανέφερε πως ένιωθε ευχαρίστηση με τα όσα του έκανε στο σώμα του.

Ωστόσο, η μητέρα του 18χρονου αντιλήφθηκε τους μώλωπες στο πρόσωπο και στο σώμα του ζητώντας εξηγήσεις, ενώ υπό τη συνοδεία του πατέρα του κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος νοσηλεύεται στην Κλινική Εγκαυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως σοβαρή αλλά σταθερή.