Τουρκική επίδειξη δύναμης με υποβρύχιο στην Κερύνεια, επίθεση σε Αθήνα και Λευκωσία

Τουρκική επίδειξη δύναμης με υποβρύχιο στην Κερύνεια, επίθεση σε Αθήνα και Λευκωσία

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταγγέλλει για απραξία την Αθήνα για μια «σημαία» του ψευδοκράτους που έκαψαν ακροδεξιοί στην Κύπρο

Λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σε Αθήνα και Λευκωσία για το κάψιμο μιας «σημαίας» του ψευδοκράτους στην Κύπρο, η Τουρκία προχώρησε σε επίδειξη ισχύος, στέλνοντας ένα υποβρύχιο και μια πυραυλάκατο σε Κερύνεια και Αμμόχωστο.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει «το κάψιμο της σημαίας της ‘τδβκ’ στην ελληνοκυπριακή πλευρά κατά την 36η επέτειο της ίδρυσης της ‘τδβκ’» και στηρίζει τις δηλώσεις «των αρχών της ‘τδβκ’ σε αυτό το θέμα».

«Οι αρμόδιοι της ε/κ πλευράς δεν προέβησαν σε καμιά ανακοίνωση καταδίκης αυτής της πράξης μίσους και το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε έρευνα για τους δράστες δεικνύει ότι στηρίζουν επίσημα αυτό το επεισόδιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «γι' αυτό το γεγονός πιστεύουμε ότι έχει ευθύνη η ε/κ διοίκηση, καθώς και οι ελληνικές αρχές, που προβαίνουν σε δηλώσεις που υποκινούν το μίσος εναντίον των Τ/Κ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «υπό αυτές τις συνθήκες αναμένουμε από την διεθνή κοινότητα να καλέσει την ε/κ πλευρά και την Ελλάδα να αποφεύγουν τις δηλώσεις που επιδεινώνουν περισσότερο το κλίμα έντασης στο νησί, όπως υπογραμμίζεται και στην τελευταία έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ». Αξίζει να τονιστεί πως το κάψιμο της «σημαίας» του ψευδοκράτους έγινε από μέλη του ακροδεξιού ΕΛΑΜ στην Κύπρο.