Κουτάβι υπέστη έμφραγμα από τρόμο που του προκάλεσαν πυροτεχνήματα

Κουτάβι υπέστη έμφραγμα από τρόμο που του προκάλεσαν πυροτεχνήματα

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι υπέγραψαν αίτηση για περιορισμό στη χρήση τους

Ένα κουτάβι πέθανε από καρδιακή προσβολή, καθώς τρομοκρατήθηκε από τον ήχο των πυροτεχνημάτων, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή της στο Facebook η ιδιοκτήτρια του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Independent, το μόλις 18 εβδομάδων μαύρο τεριέ που άκουγε στο όνομα Μόλυ, τρόμαξε τόσο πολύ από το πλήθος των πυροτεχνημάτων που έπεφταν σε συνοικία του South Yorkshire στην Αγγλία, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα. Η ιδιοκτήτρια του, Σούζαν Πάτερσον, έγραψε στο Facebook: «Εξαιτίας της τεράστιας ποσότητας πυροτεχνημάτων με τους δυνατούς κρότους γύρω από το Wombwell και χαμηλότερα στο Darfield χθες το βράδυ, χάσαμε το νεαρό τεριέ με καρδιακή προσβολή».

«Σκεφτείτε τα ζώα. Η Μόλυ ήταν μόλις 18 εβδομάδων και πέθανε από τρόμο, που της προκάλεσαν τα πυροτεχνήματα», συμπλήρωσε. Η ανάρτησή της πήρε τη μορφή έκκλησης από χιλιάδες φιλόζωους, καθώς η ανάρτησή της κοινοποίηθηκε από περισσότερους από 60.000 χρήστες στο Facebook. Μία εκ των χρηστών, προέτρεψε παράλληλα τους χρήστες, να υπογράψουν μια αίτηση, ζητώντας την αναθεώρηση των κανόνων που αφορούν στην χρήση πυροτεχνημάτων.

Η αίτηση, η οποία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 500.000 υπογραφές, προτρέπει την κυβέρνηση να περιορίσει την χρήση πυροτεχνημάτων μόνο σε «παραδοσιακές» εορτές, όπως η Νύχτα της Φωτιάς, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το κινεζικό νέο έτος και η ινδουιστική γιορτή Diwali.