Ισόβια για τον αδελφό της «Κιμ Καρντάσιαν» του Πακιστάν, αφού την δολοφόνησε για λόγους «τιμής»

Ισόβια για τον αδελφό της «Κιμ Καρντάσιαν» του Πακιστάν, αφού την δολοφόνησε για λόγους «τιμής»

Έξι ακόμη κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και δύο άλλοι αδελφοί του θύματος, αθωώθηκαν

Σε ισόβια καταδικάστηκε από δικαστήριο του Πακιστάν ο αδελφός μιας στάρλετ των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης που δολοφονήθηκε το 2016, αφού παραδέχθηκε ότι την σκότωσε εξαιτίας «της απαράδεκτης συμπεριφοράς της», ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

«Αν ο Θεός το θέλει, θα αθωωθεί» σε δεύτερο βαθμό, σχολίασε ο Σαρντάρ Μεχμούντ αφού ανακοίνωσε την καταδίκη του πελάτη του Μουχαμάντ Ουασίμ σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της πόλη Μουλτάν στο κεντρικό Πακιστάν.

Έξι ακόμη κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και δύο άλλοι αδελφοί του θύματος, αθωώθηκαν, πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Μεχμούντ τόνισε ότι δεν παρουσιάστηκε «κανένα στοιχείο» εναντίον του Ουασίμ, «μόνο υποψίες».

Το θύμα, η Καντίλ Μπαλόχ όπως ήταν γνωστή στο διαδίκτυο, αν και το πραγματικό της όνομα ήταν Φαούζια Αζίμ, είχε χαρακτηριστεί η Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν.

Η στάρλετ αναρτούσε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες στις οποίες εμφανιζόταν πάντα καλοχτενισμένη και μακιγιαρισμένη, σε προκλητικές πόζες, τις οποίες συχνά οι πιο συντηρητικοί συμπατριώτες της θεωρούσαν σκανδαλιστικές.

Η δολοφονία της είχε προκαλέσει σοκ στο Πακιστάν, όπου κάθε χρόνο εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται από τους συγγενείς τους με τη δικαιολογία ότι αμαύρωσαν την οικογενειακή τιμή.

Τρεις μήνες μετά τη δολοφονία της Καντίλ Μπαλόχ το κοινοβούλιο του Πακιστάν υιοθέτησε νομοθεσία κατά των φόνων γυναικών για λόγους «τιμής».

«Φυσικά και την στραγγάλισα», είχε δηλώσει εμφατικά ο Ουασίμ, ο οποίος συνελήφθη μία ημέρα μετά το έγκλημα, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε η αστυνομία.

«Βρισκόταν στο ισόγειο και οι γονείς μας κοιμόντουσαν στη σοφίτα. Της έδωσα ένα (ηρεμιστικό) χάπι και την στραγγάλισα», διηγήθηκε προτού δηλώσει «δεν νιώθω ενοχές για αυτό που έκανα», αφού η συμπεριφορά της «ήταν εντελώς απαράδεκτη».

Ο Ουασίμ εξήγησε στους αστυνομικούς ότι αποφάσισε να δολοφονήσει την αδελφή του μετά την ανάρτηση «σοκαριστικών βίντεο, κυρίως στο Facebook».

Η μητέρα της Καντίλ Μπαλόχ ήλπιζε ο γιος της να αθωωθεί: «Είναι αθώος. Ήταν κόρη μου και είναι γιος μου», δήλωσε σήμερα το πρωί λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.