Ελεύθεροι θα αφεθούν οι δολοφόνοι της… Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν

Ελεύθεροι θα αφεθούν οι δολοφόνοι της… Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν

Τα δύο αδέλφια της σκότωσαν την 26χρονη γιατί... προσέβαλε την οικογένεια με τις αναρτήσεις της

Ελεύθερα θα αφεθούν πιθανότατα τα δύο αδέλφια, τα οποία κατηγορούνται ότι σκότωσαν το 2016 την αδελφή τους, γνωστή ως «Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν» λόγω των βίντεο και των φωτογραφιών που «ανέβαζε» στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Βασίμ Μπαλόχ ομολόγησε, ότι σκότωσε την 26χρονη αδελφή του, Καντίλ, για λόγους «τιμής», ισχυριζόμενος ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που αναρτούσε το θύμα, προσέβαλαν την οικογένεια του. Συγκατηγορούμενος του είναι ο αδελφός του Ασλάμ Σαχίν, χωρίς όμως -σύμφωνα με το δημοσίευμα- να είναι ξεκάθαρος ο ρόλος του στην δολοφονία. Ωστόσο και οι δύο ενδέχεται να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι γονείς τους εμφανίσθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου της Παντζάμπ και δήλωσαν ότι τους συγχωρούν για την δολοφονία της κόρης τους και ότι δεν επιθυμούν την ποινική τους δίωξη.

Μάλιστα, στο αίτημά τους επισημαίνουν, ότι ο νόμος για τα εγκλήματα τιμής που προβλέπει θανατική ποινή, θεσπίστηκε μετά την δολοφονία της 26χρονης κόρης τους και συνεπώς δεν έχει αναδρομική ισχύ για τους γιούς τους. Η Καντίλ βρέθηκε στραγγαλισμένη τον Ιούλιο του 2016, λίγες εβδομάδες μετά από ανάρτηση φωτογραφίας της από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με τον υψηλόβαθμο Μουφτή, Αμπντούλ Γκαβί, ο οποίος καθαιρέθηκε αμέσως μετά, με την κατηγορία ότι «προσέβαλε το Ισλάμ».

Η Καντίλ Μπαλόχ που μιμούταν τον δυτικό τρόπο ζωής, αντέγραφε το προκλητικό για μουσουλμανική χώρα στυλ της Κιμ Καρντάσιαν, αναρτώντας φωτογραφίες με τα οπίσθιά της, φωρόντας ένα σέξι κόκκινο φόρεμα για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και τάζοντας ακόμη και να κάνει στριπτίζ για χάρη της εθνικής ομάδας κρίκετ του Πακιστάν. Η δολοφονία της θεωρείται ότι αποτέλεσε την αφορμή, ώστε η Βουλή του Πακιστάν να ψηφίσει τον Οκτώβριο του 2016 νόμο, με τον οποίο τα εγκλήματα τιμής τιμωρούνται με θανατική ποινή.