Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο Ελληνοκύπριο που κατέβασε την τουρκική σημαία

Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο Ελληνοκύπριο που κατέβασε την τουρκική σημαία

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή

Ένταλμα σύλληψη» εκδόθηκε εναντίον του 16χρονου Ελληνοκύπριου που κατέβασε την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης από το παράνομο κατοχικό καθεστώς.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ που επικαλούνται γραπτή ανακοίνωση του λεγόμενου «υπουργείου Εξωτερικών», το «ένταλμα σύλληψης» εκδόθηκε από τις λεγόμενες δικαστικές «αρχές» και πλέον ο 16χρονος καταζητείται όπως αναφέρει το sigmalive.com.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση «το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια θρησκευτικής γιορτής των Ελληνοκυπρίων σε εκκλησία […] στις 8 Σεπτεμβρίου στις 07:30». Αναφέρει δε το περιστατικό ως κλοπή της τουρκικής σημαίας αλλά και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς, ενώ ο 16χρονος φαίνεται ότι αναγνωρίστηκε από το βίντεο.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι το λεγόμενο «υπουργείο» έδρασε άμεσα και διά μέσου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ζήτησε την επιστροφή της σημαίας και της φωτογραφίας.

Αστυνομικές πηγές στο Sigmalive ανέφεραν ότι «ως Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωρίζουμε κάτι τέτοιο και δεν τίθεται ζήτημα από παράνομο κατοχικό καθεστώς».

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (8/9). Ο νεαρός φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης.