Πατέρας Σολωμού: Τι έγκλημα έκανε ο 16χρονος που κατέβασε τη σημαία;

Πατέρας Σολωμού: Τι έγκλημα έκανε ο 16χρονος που κατέβασε τη σημαία;

«Το Κυπριακό το έχουν λυμένο…» τονίζει ο Σπύρος Σολωμού

Το περιστατικό που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, με την κίνηση του 16χρονου μαθητή να κατεβάσει την σημαία του Αττίλα από το Δημοτικό της κατεχόμενης Λύσης, έφερε στη μνήμη την ημέρα που ο Σολωμός Σολωμού δολοφονήθηκε όταν επιχείρησε να κατεβάσει τη σημαία του Αττίλα στη Δερύνεια, τον Αύγουστο του 1996.

Το περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον 16χρονο, σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (8/9). Ο νεαρός φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης.

Το sigmalive.com, επικοινώνησε με τον πατέρα του Σολωμού Σολωμού και ζήτησε ένα σχόλιο για την κίνηση αυτή του νεαρού μαθητή. Μη μπορώντας να ξεστομίσει και πολλά λόγια λόγω του βεβαρημένου ιστορικού υγείας, ο κ. Σπύρος Σολωμού, είπε αρχικά ότι ενημερώθηκε για το συμβάν. Με αφορμή προφανώς τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την κίνηση αυτή του μαθητή, ο κ.Σολωμού διερωτήθηκε «τι έγκλημα έκανε…», ο μαθητής, εννοώντας φυσικά ότι τις επικρίσεις που δέχεται ο 16χρονος από το εσωτερικό μέτωπο.

Σημειώνεται εδώ ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση του SigmaLive, γίνεται προσπάθεια στοχοποίησης του 16χρονου από τους Γκρίζους Λύκους, κάτι που δυστυχώς φαίνεται να γίνεται και στις ελεύθερες περιοχές, ακόμα και σε δημοσιεύματα του έντυπου Τύπου.

Ο κ. Σολωμού πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «το Κυπριακό το έχουν λυμένο…», και αναφέρθηκε στα συμφέροντα που δεν αφήνουν το Κυπριακό να λυθεί.