Εικόνες σοκ από κρατούμενη που γέννησε μόνη της στο κελί

Εικόνες σοκ από κρατούμενη που γέννησε μόνη της στο κελί

Έντρομη είδε τον γιο της να έρχεται στη ζωή πάνω σε έναν κρύο πάγκο

Μια κρατούμενη έφερε μόνη και αβοήθητη στον κόσμο το πρώτο της παιδί μέσα στο κελί της φυλακής, όπως αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε κατά του προσωπικού του σωφρονιστικού ιδρύματος και της πόλης του Ντένβερ στο Κολοράντο.

Η Diana Sanchez γέννησε πάνω σε έναν κρύο πάγκο και ζητούσε βοήθεια από το προσωπικό ωστόσο κανείς δεν της έδωσε σημασία όπως αναφέρει το BBC.  Το γραφεί του σερίφη πάλι είπε στο βρετανικό Μέσο ότι το προσωπικό της φυλακής έπραξε ως όφειλε.

Η 26χρονη οδηγήθηκε στη φυλακή στις 14 Ιουλίου 2018 κατηγορούμενη για κλοπές. Είχε ενημερώσει τους φύλακες ότι βρισκόταν ήδη στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της και στις 31 Ιουλίου τους είπε επανειλημμένως ότι είχε συσπάσεις και πλησίαζε η ώρα της γέννας. Τελικά το ιατρικό προσωπικό δεν πήγε στο κελί και εκείνη έντρομη γέννησε το παιδί της όπως φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας.

Όπως αναφέρει στη μήνυση όταν της έσπασαν τα νερά την εξέτασε μία νοσοκόμα που όμως δεν θεώρησε απαραίτητο να φωνάξει ένα ασθενοφόρο ώστε να μεταφερθεί η έγκυος στο νοσοκομείο για τον τοκετό.

Το μωρό γεννήθηκε και οι νοσοκόμες που ήρθαν μετά δεν το ζέσταναν, δεν καθάρισαν τη μύτη και το στόμα του από τις βλέννες, δεν έκαναν τις απαραίτητες μετρήσεις. «Έβαλαν τη ζωή του γιου μου σε κίνδυνο. Όταν με μετέφεραν στο νοσοκομείο μου είπαν ότι θα μπορούσα να πεθάνω από αιμορραγία» είπε.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της γέννας: