Τουρίστες κινδυνεύουν με φυλάκιση 6 ετών για κλοπή θαλάσσιας άμμου 

Τουρίστες κινδυνεύουν με φυλάκιση 6 ετών για κλοπή θαλάσσιας άμμου 

Ζευγάρι Γάλλων συνελήφθη στη Σαρδηνία να μεταφέρει σε πλαστικά μπουκάλια 40 κιλά άμμου

Ένα ζευγάρι Γάλλων τουριστών συνελήφθη κατά την επιβίβασή του σε πλοίο για την επιστροφή του στην πατρίδα, καθώς διαπιστώθηκε ότι έφεραν μαζί τους παράνομα 40 κιλά θαλάσσιας άμμου από τις παρθένες παραλίες της νότιας Σαρδηνίας και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 6 ετών.

Το ζευγάρι που δήλωσε άγνοια για την αυστηρή νομοθεσία σχετικά με την προστασία της θαλάσσιας άμμου της Μεσογείου, συνελήφθη με 14 πλαστικά μπουκάλια στα οποία είχαν τοποθετήσει την άμμο. Οι συληφθέντες δήλωσαν, ότι πήραν την άμμο ως αναμνηστικό και όχι για να την εμπορευτούν και ότι αγνοούσαν τους νόμους της χώρας για το λαθρεμπόριο άμμου.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, μετά την δημόσια κατακραυγή των τουριστών, που κλέβουν την άμμο, οι αρχές θέσπισαν έναν νόμο το 2017, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος αφαιρεία από τις παραλίες κοχύλια ή άμμο, αντιμετωπίζει πρόστιμο έως 3.000 ευρώ ή φυλάκιση 6 ετών. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα τελωνεία του Κάλιαρι στη Σαρδηνία δήλωσαν, ότι κατέσχεσαν πάνω από 5 τόνους θαλάσσιας άμμου, την οποία επιχείρησαν να εξάγουν μαζί τους τουρίστες.