Σοκ προκαλεί η περιγραφή του διπλού φονικού στο Στρόβολο της Κύπρου

Σοκ προκαλεί η περιγραφή του διπλού φονικού στο Στρόβολο της Κύπρου

Τι είπε στην κατάθεσή της η πρώην συμβία και συγκατηγορούμενη του δολοφόνου

Με την πολύωρη κατάθεση της Σάρας Σιάμς, πρώην συμβίας του βασικού κατηγορουμένου του διπλού φονικού στο Στρόβολο τον Απρίλιο του 2018, Λοϊζου Τζιωνή, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση που συγκλόνισε την Κύπρο στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η σημερινή δικάσιμος για τη ληστεία μετά φόνου του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η Σιάμς περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου, όσα έζησε πριν και μετά τη διάπραξη του διπλού φονικού, τη σχέση της με τον Λοϊζο Τζιωνή, την κακοποίηση την οποία υπέστη κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, αλλά και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Στην κατάθεση της στο δικαστήριο, η Σιάμς ανέφερε ακόμη, πως παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου για να πει την αλήθεια στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και του ανήλικου γιου τους που έμεινε πίσω, θέλοντας να έχει τη συνείδηση της καθαρή. Η Σιάμς είπε στην κατάθεση της, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες, τα όσα της ανέφερε ο Τζιωνής για τη στιγμή του διπλού φονικού.

«Είπε μου, ότι πήρε το μαξιλάρι και πήγε να την πνίξει και είπε μου, ότι επειδή φώναζε, πήρε το μαχαίρι και ξεκίνησε να τη μαχαιρώνει την κυρία Ντίνα. Είπε μου, σε κάποια φάση, δεν έφκαλε φάουσα και της έμπηξε το μαχαίρι στο λαιμό. Το αίμα έβγαινε όπως το τσουνάμι, είπε μου. Μετά είπε μου, ότι δεν έβγαινε η ψυχή της. Κρύφτηκε πίσω από την πόρτα και άκουσε βήματα. Κάποιος έσπρωξε την πόρτα και είπε "τι γίνεται δαμέ;". Ξεκίνησε και μαχαίρωνε και το κύριο Γιώργο. Είπε μου, ότι ήταν αντροπή μου να μην παλέψω άντρας προς άντρα. Είπε μου, ότι πάλευαν με τον κ. Γιώργο, γονάτισαν χαμέ και ο κ. Γιώργος, είπε μου, ότι το χτάρμα ήταν από το νύχι του κ. Γιώργου. Σε κάποια φάση είπε μου, ότι είπε του ο κ. Γιώργος "σταμάτα"».

Η Σιάμς κρίθηκε ενοχή από το δικαστήριο, έπειτα από δική της παραδοχή στην μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε, για συνομοσια προς διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναστολή. Η Σιάμς αρχικά είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή. Η Κατηγορούσα Αρχή στη συνέχεια, ανέστειλε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.