Ελληνοποιήθηκαν οι Γάλλοι στις φορολογικές συνήθειες

Ελληνοποιήθηκαν οι Γάλλοι στις φορολογικές συνήθειες

Το σύστημα μπλόκαρε και το αρμόδιο υπουργείο έδωσε 48ωρη παράταση

Οι Γάλλοι αναφέρουν συχνά πως έχουν πάρει μεγάλο μέρος της Ελληνικής παιδείας και κουλτούρας. Φαίνεται πως σε κάποια πράγματα πήραν και τα άσχημα των ελλήνων.

Χθες βράδυ έληγε η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων και φαίνεται πως πολλοί το άφησαν κυριολεκτικά για την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα το σύστημα να παρουσιάζει μεγάλες καθυστερήσεις και τελικά το υπουργείο να δώσει 48ωρη παράταση.

Η ιστοσελίδα «impots.gouv.fr», στην οποία γίνεται ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων, δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στις πάρα πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Gérald Darmanin, υπήρξαν τέσσερα εκατομμύρια Γάλλοι που επιχείρησαν να κάνουν λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας ηλεκτρονική υποβολή. Κατά τον ίδιο, το φαινόμενο οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως το ότι είχε προηγηθεί Σαββατοκύριακο, αλλά και στο ότι αυξάνεται ο αριθμός των φορολογούμενων που κάνουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους.

Η ιστοσελίδα «Impots.gouv.fr», όπως εξήγησε, δέχθηκε τόσα ταυτόχρονα αιτήματα σύνδεσης που αντέδρασε «σαν να δέχεται κυβερνοπόλεμο».

Έτσι, ανακοίνωσε ο ίδιος, μέσω Twitter, 48ωρη παράταση, προκειμένου να ολοκληρωθεί σωστά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων.