Serial killer Κύπρου: Η κυνική απάντηση του για το πόσες γυναίκες σκότωσε

Serial killer Κύπρου: Η κυνική απάντηση του για το πόσες γυναίκες σκότωσε

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες

Οδεύουν προς το τέλος τους οι έρευνες της Αστυνομίας για τους πολλαπλούς φόνους γυναικών και παιδιών, με τους ανακριτές να έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία που απαιτούνται, ενώ έχουν ουσιαστικά απαντηθεί όλα τα ερωτήματα γύρω από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται ότι οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας ζητήσουν νομική καθοδήγηση από τη Νομική Υπηρεσία κατά πόσο ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς θα οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του για τελευταία φορά, ή αν θα καταχωρηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο. Εκτιμάται ότι θα ζητηθεί ακόμη ένα –το πέμπτο– διάταγμα κράτησης ώστε να συμπληρωθούν οι ανακρίσεις και να ετοιμαστεί το κατηγορητήριο. Αυτό θα γίνει ανεξάρτητα από το αν θα βρεθούν οι δύο σοροί που αναζητούνται σε αντίστοιχες λίμνες στο Μιτσερό και στο Ξυλιάτο όπως αναφέρει το philenews.com.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η Αστυνομία θα προχωρήσει και θα καταχωρήσει υπόθεση που θα αφορά τους εφτά φόνους και τον βιασμό 19χρονης, ασχέτως αν δεν έχουν εντοπιστεί οι σοροί της Μαρικάρ Βαλντέζ, 29 ετών, από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης Σιέρρα Γκράτζε, κόρη της επίσης δολοφονηθείσας Μαίρη Ρόουζ.

Όπως αναφέρθηκε αρμοδίως στον «Φ», η Αστυνομία για ανθρωπιστικούς λόγους θα συνεχίσει τις έρευνές της στην Κόκκινη Λίμνη και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο προς εντοπισμό των δύο σορών που, όπως ομολόγησε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, πέταξε μετά τη δολοφονία τους.

Η Αστυνομία έχει αποκομίσει την άποψη ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα του «Ορέστη» όχι μόνο γιατί το ανέφερε ο ίδιος αλλά και επειδή έχουν ερευνηθεί τα προφίλ και των 32 γυναικών με τις οποίες μιλούσε διαδικτυακά και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια που να ελλείπει. Επίσης, στον κατάλογο των εξαφανισμένων γυναικών, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 82 γυναίκες που είναι δηλωμένες ότι ελλείπουν από το 1980 μέχρι σήμερα, ωστόσο καμιάς το προφίλ δεν ταιριάζει με αυτές που σκότωνε ο 35χρονος.

Αυτά τα δύο στοιχεία συν το γεγονός ότι ο 35χρονος εμμένει στη θέση του, ότι δηλαδή δεν έχει διαπράξει άλλους φόνους, πέραν των επτά που έχει ομολογήσει στις Αρχές, οδηγούν τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα. Ωστόσο, συνεχίζουν να ερευνούν όποια πληροφορία φτάσει στα χέρια τους για οτιδήποτε το ύποπτο. Μάλιστα ο ίδιος ο 35χρονος ανέφερε στα απανωτά ερωτήματα αν σκότωσε και άλλες γυναίκες: «τι εφτά ισόβια τι 17, αφού δεν διέπραξα άλλους, εκατάφερα να το ελέγξω».

Στο μεταξύ, στα τέσσερα σημεία που σηματοδοτήθηκαν νοτιοανατολικά στην Κόκκινη Λίμνη, επικεντρώθηκαν οι χθεσινές έρευνες της ΕΜΑΚ και των δυτών, έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσον σε κάποιο από αυτά κρύβεται η τρίτη βαλίτσα θανάτου, εντός της οποίας βρίσκεται η σορός της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ που στραγγαλίστηκε από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου.

Οι δύτες υπό την καθοδήγηση του διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα, καταδύονταν και αναδύονταν στα κόκκινα νερά ερευνώντας μέτρο προς μέτρο τον βυθό, ο οποίος είναι γεμάτος από λάσπη. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα ούτε στην Κόκκινη Λίμνη ούτε στη λίμνη Μεμί. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των Αρχών και τις τεχνολογικές υποδομές που επιστράτευσαν, οι συνθήκες που επικρατούν καθιστούν το έργο τους πολύ δύσκολο και όσο περνούν οι μέρες θεωρείται απομακρυσμένο το γεγονός να εντοπιστεί οτιδήποτε. Ωστόσο, τα μέλη που επιχειρούν όλες αυτές τις μέρες, δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες και συνεχίζουν μέχρι να εντοπίσουν την τρίτη βαλίτσα της φρίκης. Σήμερα θα επιχειρήσουν στη νότια πλευρά της λίμνης.

Οι υπεύθυνοι των ερευνών εκτιμούν πως είναι πιο εύκολο να εντοπίσουν τη σορό της 29χρονης Μαρικάρ στην Κόκκινη Λίμνη, γι’ αυτό και επικεντρώθηκαν εκεί οι έρευνες, παρά τη σορό της εξάχρονης Σιέρρα στη λίμνη Ξυλιάτου, επειδή έχει εντοπιστεί το τρίτο τσιμεντομπλόκ με το οποίο ήταν δεμένη η βαλίτσα του θανάτου. Όπως εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες, η 6χρονη ήταν εκτεθειμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα χώρο όπου υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί, ενώ η σορός της Μάρικαρ βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.