Ακάρ: Σκοπός του «Θαλασσόλυκου» είναι να δείξουμε αποφασιστικότητα σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Ακάρ: Σκοπός του «Θαλασσόλυκου» είναι να δείξουμε αποφασιστικότητα σε Αιγαίο και Μεσόγειο

«Λαμβάνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο για να προστατεύσουμε το δίκαιο της χώρας μας»

Συνεχίζεται με αποφασιστικότητα ο αγώνας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον της Φετουλαχιστικής Οργάνωσης (FETÖ) που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική, της PKK/YPG, του Ι.Κ. και των υπολοίπων τρομοκρατικών οργανώσεων, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας trt.net.tr

«Πέρα από τον αντιτρομοκρατικό αγώνα μας εντός και εκτός των συνόρων, λαμβάνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο για να προστατεύσουμε το δίκαιο της χώρας μας», σημείωσε.

Ο Ακάρ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο αρχηγός της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων, στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, ο αρχηγός της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, ναύαρχος Αντνάν Όζμπαλ και ο αρχηγός των Αεροπορικών Δυνάμεων, πτέραρχος Χασάν Κιουτσούκακγιουζ παρακάθισαν σε δείπνο με τους φοιτητές της Ναυτικής Σχολής Πολέμου του Εθνικού Πανεπιστημίου Άμυνας.

Αναφερόμενος στην άσκηση Deniz Kurdu (Θαλασσόλυκος) που ξεκίνησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα εξής:

«Σκοπός μας σε αυτές τις ασκήσεις είναι οι Τουρκικές Ένοπλές Δυνάμεις να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας και του Έθνους και να δείξουν ότι είναι πάρα πολύ αποφασισμένες και ικανές να προστατεύσουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία καθώς και τα θαλάσσια δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας και του Έθνους».

Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις σημαντικές εξελίξεις, συγκρούσεις και αστάθειες γύρω από την Τουρκία, υπογράμμισε ο Ακάρ.

Καταγράψαμε σημαντικές επιτυχίες σε εγχώρια και εθνικά προγράμματα στην αμυντική βιομηχανία, ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το ποσοστό των εγχώριων προϊόντων αυξήθηκε από 20% σε 70%.