Προκαλεί ο Ακάρ: Ζητά τον διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου

Προκαλεί ο Ακάρ: Ζητά τον διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου

«Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και να καταπατηθούν τα δικαιώματά της»

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, που ζητά τον διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ παράλληλα προειδοποιεί ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (25/5) από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «

Εμείς ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία με διάλογο, με συναντήσεις με ειρηνικές μεθόδους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειονα μοιραστούμε με δίκαιο τρόπο τον πλούτο και οι δυο πλευρές να ζήσουν με ευημερία και χαρά».

 

«Aυτή είναι η ευχή και η επιθυμία μας. Το επαναλαμβάνουμε. Αυτό όμως μην το δείτε ως αδυναμία μας. Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Κι αυτό μην το δείτε ως απειλή» πρόσθεσε.

Ερντογάν: Αν θέλει ο Θεός θα αυξήσουμε θα αυξήσουμε τα συναλλαγματικά μας αποθέματα όπως στο παρελθόν

Επίκληση στις ανώτερες δυνάμεις έκανε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι παίρνει οδηγίες από τον Θεό, αυτή την φορά για την τουρκική οικονομία.

«Αν θέλει ο Θεός θα αυξήσουμε θα αυξήσουμε τα συναλλαγματικά μας αποθέματα όπως στο παρελθόν» δήλωσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επίσης ανέφερε: «Αυτοί της αντιπολίτευσης παίρνουν οδηγίες από τους τρομοκράτες που είναι στο όρος Καντίλ. Απο τους τρομοκράτες. Ενώ εμείς παίρνουμε οδηγίες από τον Θεό και από τον λαό μας. Αυτή είναι η διαφορά μας. Μέχρι σήμερα έτσι κάναμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Σε όσους θέλουν να παραδώσουν την οικονομία της χώρας μας στους τοκογλύφους του Λονδίνου και στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ ο λαός μας τους απάντησε και τους είπε: ”Άντε από εδώ, να φύγετε”».

«Όταν ήμουν πρωθυπουργός κάποια στιγμή τα συναλλαγματικά μας αποθέματα τα είχαμε φτάσει μέχρι και τα 135 δισ. δολάρια. Αν θέλει ο Θεός θα φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα, διότι είμαστε αποφασισμένοι» συμπλήρωσε.

Στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη δεν έλλειψαν οι αναφορές για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την ορκωμοσία σήμερα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά.