ΗΠΑ: «Δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας στην αναζήτηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας»

ΗΠΑ: «Δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας στην αναζήτηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας»

Ο Μάικ Πομπέο εξέφρασε τη στήριξη του Λευκού Οίκου στον Χουάν Γκουαϊδό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν σήμερα την υποστήριξή τους στον λαό της Βενεζουέλας στην «αναζήτησή του της ελευθερίας», επαναλαμβάνοντας την αμέριστη υποστήριξή τους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος υποστήριξε από μια αεροπορική βάση στο Καράκας ότι διαθέτει την υποστήριξη στρατιωτών, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σήμερα, ο προσωρινός πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό ανακοίνωσε την έναρξη της Επιχείρησης Ελευθερία», έγραψε σε ένα τουίτ ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο. «Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως τον λαό της Βενεζουέλας στην αναζήτησή του στης ελευθερίας και της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Αλλά και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπολτον εμφανίστηκε σήμερα να υποστηρίζει την έκκληση του Χουάν Γκουαϊδό για υποστήριξη αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα κάλεσε τους Βενεζουελάνους και τον στρατό να στηρίξουν την προσπάθειά του να ανατρέψει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

«Οι FANB πρέπει να προστατεύσουν το Σύνταγμα και τον λαό της Βενεζουέλας. Πρέπει να παραμείνουν στο πλευρό της Εθνοσυνέλευσης και των νόμιμων θεσμών απέναντι στον σφετερισμό της δημοκρατίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αλληλέγγυες με τον λαό της Βενεζουέλας», έγραψε ο Μπόλτον σε ένα τουίτ αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας.