To σκοτεινό μυστικό της Microsoft όπως το εξομολογούνται γυναίκες υπάλληλοί της

To σκοτεινό μυστικό της Microsoft όπως το εξομολογούνται γυναίκες υπάλληλοί της

Καταγγέλλουν «κλίμα σεξουαλικής παρενόχλησης» στον τεχνολογικό κολοσσό

Δεκάδες πραγματικά είναι οι γυναίκες που εργάζονται στη Microsoft και ισχυρίζονται πως είναι αναγκασμένες να έρχονται αντιμέτωπες με τουλάχιστον ανατριχιαστικές πρακτικές στο γραφείο.

Όπως να αντιπαρατίθενται με αιτήματα να καθίσουν στα γόνατα των συναδέλφων τους ή να τις σχολιάζουν με μειωτικούς χαρακτηρισμούς και σεξιστικές εκφράσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο τεχνολογικός κολοσσός κατάφερε πέρυσι να κλείσει δικαστικά τα στόματα των γυναικών για τη διάχυτη σεξουαλική παρενόχληση στις δομές του, οι φωνές όχι μόνο δεν έχουν κοπάσει, αλλά μιλούν πια δυνατότερα από ποτέ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Quartz, το email που στάλθηκε στις γυναίκες της εταιρίας στις 20 Μαρτίου για να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες παρενόχλησης έφτασε στις 90 σελίδες! Όλα ξεκίνησαν από κάποια που ζήτησε τη γνώμη των γυναικών συναδέλφων της, όταν είπε «όχι» σε ανήθικη πρόταση και πέρασε τα επόμενα 6 χρόνια χωρίς προαγωγή.

Δεκάδες γυναίκες περιέγραψαν τις περιπέτειές τους σε αυτό που ονομάζουν «κλίμα σεξουαλικής παρενόχλησης» στη Microsoft, σύμφωνα πάντα με το Quartz. Μία, για παράδειγμα, δήλωσε πως της ζητήθηκε να καθίσει στα γόνατα συναδέλφου της, παρόντος μάλιστα του διευθυντή τους, κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού.

Άλλες πάλι μίλησαν για τους άσεμνους χαρακτηρισμούς και τα σεξιστικά σχόλια που δέχτηκαν σε εταιρικά meetings. Όταν μάλιστα ανέφεραν τα περιστατικά στους προϊσταμένους τους, εκείνοι τα απέρριψαν ως «απλά φλερτ». «Ξεπέρασέ το», δήλωσε κάποια πως της είπε ο τμηματάρχης της!

Το email έφτασε τελικά στην Kathleen Hogan, επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της Microsoft, η οποία δήλωσε «αποτροπιασμένη» από την εταιρική ηθική που έχει αναδυθεί στο περιθώριο. Υποσχέθηκε μάλιστα πως τα περιστατικά θα διερευνηθούν στα σοβαρά, παραθέτοντας και τη σύμφωνη γνώμη των μεγαλοστελεχών του κολοσσού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft ελέγχεται για διακρίσεις φύλου και σεξουαλική παρενόχληση. Τη δίκη πάντως την κέρδισε ο κολοσσός, όταν τρεις γυναίκες υπάλληλοι μήνυσαν τη Microsoft για την άρνησή της να διερευνήσει 238 εσωτερικές υποθέσεις για διακρίσεις και παρενόχληση…