Σχολείο υποχρέωσε μαθητή με αυτισμό να φοράει γιλέκο για να… ξεχωρίζει

Σχολείο υποχρέωσε μαθητή με αυτισμό να φοράει γιλέκο για να… ξεχωρίζει

Η διεύθυνση του σχολείου υποστηρίζει, ότι το έκανε για το... καλό του 7χρονου

Μήνυση σε δημοτικό σχολείο του West Drayton στο Λονδίνο υπέβαλε η μητέρα 7χρονου παιδιού με αυτισμό, καθώς οι δάσκαλοι το υποχρέωσαν να φορά στα διαλείμματα ένα φωσφοριζέ γιλέκο, για να είναι εμφανές στα άλλα παιδιά και στους δασκάλους, ότι έχει... πρόβλημα.

Όπως γράφει η Daily Mail, ο 7χρονος Τσάρλι ενημέρωσε για την απάνθρωπη συμπεριφορά των υπευθύνων του σχολείου τη μητέρα του, η οποία έχει άλλα τέσσερα παιδιά, τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Τζοάν Λόγκαν κινήθηκε νομικά εναντίον του σχολείου, χωρίς να διεκδικεί κάποια αποζημίωση, αλλά ελπίζοντας όπως είπε στην εφημερίδα, ότι θα κερδίσει την υπόθεση και θα βοηθήσει με τον τρόπο αυτό και άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

«Θέλω απλώς να βεβαιωθώ, ότι κανένα άλλο αυτιστικό παιδί, δεν θα περάσει αυτό που έκαναν στο δικό μου παιδί», είπε. Η ίδια πάντως δηλώνει εξοργισμένη, τονίζοντας ότι «δεν πιστεύω καν, ότι επιτρέπεται να κάνουν κάτι τέτοιο».

Το σχολείο υποστήριξε από την πλευρά του, ότι υποχρέωσαν το παιδί να φοράει το γιλέκο, για να το... εντοπίζει εύκολα το προσωπικό, αν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Αναφέρει ακόμη, ότι είχε ενημερώσει γι' αυτό την μητέρα, χωρίς όμως να διευκρινίζουν, αν η ίδια είχε συναινέσει σε κάτι τέτοιο.