Προκλητικός Ακάρ: Η θάλασσα και ο βυθός του Αιγαίου και της Κύπρου μας ανήκουν

Προκλητικός Ακάρ: Η θάλασσα και ο βυθός του Αιγαίου και της Κύπρου μας ανήκουν

«Είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία»

Νέα πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας, αυτή τη φορά διά στόματος του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος, σε μία νέα έξαρση εθνικισμού, απευθυνόμενος σε εργαζομένους της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, μίλησε εκ νέου για την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην οποία συμπεριέλαβε το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός», σχολίασε, κάνοντας έμμεση αναφορά στο περιστατικό με την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χουλουσί Ακάρ:

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν «ποια εδάφη πήραμε;». Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν, αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

1
σχόλιο
 1. avatar Prime Minister

  Έλα να τα πάρεις, αν νομίζεις πως οι S 400 θα σε κάνουν κυρίαρχο...εδώ είμαστε σε περιμένουμε.
  Αλλά αντί η Τουρκία να στείλει τον στρατό της επιλέγει να βγάζει selfie υποβρυχίως με το [...] της.
  Οι ελληνίδες και οι έλληνες θα πρέπει να θυμόμαστε πως 2 φορές οι τούρκοι έτρεχαν σαν τα κοτόπουλα από εμάς.
  1821 και 1921, έτρεχαν τα πουλερικά και μύρισε η Μ. Ασία κουτσουλιές.
  Αν οι δικοί μας δεν πρόδιδαν τον στρατό μας την τελευταία στιγμή και επιπλέον οι τούρκοι δεν είχαν και την τεράστια στρατικο-οικονομική βοήθεια της Γερμανίας, η τουρκία σήμερα θα ήταν στα μουσεία μαζί με τους δεινόσαυρους.
  Ο κύριος Τράγκας είπε μιά σωστή κουβέντα σε μιά εκπομπή του, "Χωρίς δοσίλογη Κυβέρνηση, εξωτερικός παράγων δεν υφίσταται", αυτό τα λέει ΟΛΑ γιά την Ελλάδα και τη μαύρη Ιστορία της.
  Κι εγώ από την πλευρά μου λέω πως ο έλληνας δύσκολα πάει σε πόλεμο, όταν όμως πάει κάνει τον αντίπαλο να βλαστημήσει την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...