Η ερώτηση που ξετρυπώνει τους απροετοίμαστους στα meetings

Η ερώτηση που ξετρυπώνει τους απροετοίμαστους στα meetings

Ο Thomas Boone Pickens, με την τεράστια διευθυντική εμπειρία, αποκαλύπτει τα μυστικά του

Ο 90χρονος Thomas Boone Pickens έχει υπάρξει διευθυντής για δεκαετίες και δεκαετίες, τόσο σε εταιρίες άλλων όσο και στις δικές του, την πετρελαϊκή Mesa Petroleum και την επενδυτική BP Capital.etai

Με άλλα λόγια, αν υπάρχει κάτι που ξέρει καλά το μακρόβιο μεγαλοστέλεχος και δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είναι πώς να διοικεί ομάδες, έχοντας περάσει σε meetings ένα καλό μέρος της επαγγελματικής του ζωής.

Πρόσφατα λοιπόν, σε post του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, ο Pickens μοιράστηκε με όλους ένα από τα μυστικά του, πώς να ξεκινάς σωστά ένα meeting δηλαδή. Και σύμφωνα με τον ίδιο, η πιο σημαντική ερώτηση που μπορεί να απευθύνει προς όλους ο διευθυντής στην αρχή της επαγγελματικής συνάντησης είναι «τι έχεις;» (Whaddya got?).

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Αυτή η ερώτηση αναγκάζει τα μέλη της ομάδας μου να είναι καλά ενημερωμένα στον τομέα τους και να φέρνουν αξία στο τραπέζι. Ξέροντας πως θα έρθει αυτή η ερώτηση, αυτό ενθαρρύνει όλους να συμμετέχουν στο παιχνίδι, και στο δικό τους παιχνίδι, και πυροδοτεί τον διαμοιρασμό της γνώσης ανάμεσα στην ομάδα».

Την ίδια ώρα, αν κάποιος απαντήσει «τίποτα» στην ερώτησή του «τι έχεις (για μένα);», τότε καταλαβαίνει πως ο υπάλληλος ήρθε απροετοίμαστος στη συνάντηση. «Τότε γιατί είσαι εδώ;», αναρωτιέται ο Pickens.

Και λέει μάλιστα πως αυτό, η επιμελής προετοιμασία, αφορά σε όλους αδιακρίτως, από καθιερωμένους μεγαλοδιευθυντές μέχρι και νεοφερμένους υπαλλήλους: «Η ικανότητα να μαθαίνεις και να προσαρμόζεσαι είναι αποφασιστικής σημασίας στη συνεχιζόμενη επιτυχία», γράφει στο άρθρο του στο LinkedIn, «το να μπορείς να στηρίζεσαι στην πλήρη συμμετοχή όλων και την ευθύτητα της ομάδας είναι κάτι το σημαντικό σε αυτή τη διαδικασία».