Εκκένωση συνοικίας στο Παρίσι για την εξουδετέρωση βόμβας

Εκκένωση συνοικίας στο Παρίσι για την εξουδετέρωση βόμβας

Επρόκειτο για βόμβα αεροπλάνου του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη συνοικία του Παρισιού, Πορτ ντε λα Σαπέλ για την εξουδετέρωση βόμβας αεροπλάνου του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου που ανακαλύφθηκε σ' ένα εργοτάξιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχεδόν 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους ενώ αναστάτωση επικράτησε και στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς και ειδικότερα στα δρομολόγια των σιδηροδρόμων από και προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord στο Παρίσι.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, σ' ένα εργοτάξιο κοντά στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο στο βόρειο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία. Η βόμβα μετακινήθηκε αργά το πρωί και τοποθετήθηκε σ' ένα ειδικό κιβώτιο. Ένα σύστημα πυροδότησης προκάλεσε στη συνέχεια την έκρηξη του μηχανισμού.

«Η επιχείρηση καταστροφής της βόμβας #PortDeLaChapelle εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια. Τέλος στους περιορισμούς που επιβληθηκαν και απενεργοποίηση του πυρήνα ενημέρωσης του κοινού», ανακοίνωσε η αστυνομία με μήνυμά της στο Twitter.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας απαίτησε «την εκκένωση (...) σημαντικού τμήματος της συνοικίας Πορτ ντε λα Σαπέλ και την απομάκρυνση 300 ανθρώπων στο γειτονικό Σεν-Ντενί, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι δύο κοινότητες διέθεσαν γυμναστήρια για να τους υποδεχθούν.