Η Άγκυρα επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Η Άγκυρα επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Τόσο σε ανακοίνωση για τροχαίο δυστύχημα όσο και σε χάρτες της υδρογραφικής υπηρεσίας της Τουρκίας

Συνεχίζει η Τουρκία να αναφέρεται στα Σκόπια χρησιμοποιώντας το όνομα «Μακεδονία», παρά την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την οποία η γείτονα χώρα έχει μετονομαστεί σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως άλλωστε έχει ενημερώσει και τον ΟΗΕ.

Στην ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το χθεσινό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στα Σκόπια που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στον «αδελφό λαό της Μακεδονίας».

Σε μία περίοδο που γίνεται μια προσπάθεια από Αθήνα και Άγκυρα για εξομάλυνση των διμερών σχέσεων και έπειτα από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, φαίνεται ότι οι εστίες έντασης δεν εκλείπουν.

Αυτή είναι αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Θλιβόμαστε με το νέο ότι 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας δυστυχήματος με λεωφορείο κοντά στα Σκόπια χθες τη νύχτα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές όσων σκοτώθηκαν και στον αδελφό λαό της Μακεδονίας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Το γεγονός είχε επισημάνει από χθες το news.gr όταν εντόπισε τον χάρτη που χρησιμοποιεί η υδρογραφική υπηρεσία της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα στο χάρτη της Υδρογραφικής υπηρεσίας της Τουρκίας όπου εμφανίζονται οι οδηγίες προς ναυτιλομένους και οι περιοχές που είναι δεσμευμένες από τις περίφημες NAVTEX, η χώρα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας συνεχίζει να αναγράφεται από τους Τούρκους ως «Μακεδονία».

Παρακαλούμε περιμένετε ...