Η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα – Συνεχίζει να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»

Η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα – Συνεχίζει να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»

Στον χάρτη όπου εμφανίζονται οι NAVTEX η Άγκυρα φαίνεται να ξεχνά πως τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών

Η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί ζητήματα που ενοχλούν την Ελλάδα καθώς πέρα από κάθε αμφιβολία, παρά την χείρα φιλίας που τείνει η Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία, έχει την δική της ατζέντα για την περιοχή.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι τέθηκε σε ισχύ χθες βράδυ η Συμφωνία των Πρεσπών και η χώρα μετονομάστηκε - και επίσημα - σε Βόρεια Μακεδονία και ήδη, το νέο όνομα της χώρας αναγράφεται στους επίσημους ιστότοπους της κυβέρνησης και των υπουργείων της χώρας, και ακόμα και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ εμφανίζεται πλέον, στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, η Τουρκία συνεχίζει να αποκαλεί σε επίσημους ιστοτόπους κρατικών υπηρεσιών της την γειτονική χώρα ως «Μακεδονία».

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση στα Σκόπια ήδη έδωσε εντολή και ξεκίνησε και η διαδικασία για την αλλαγή των πινακίδων και των διαβατηρίων.

Παρά ταύτα στο χάρτη της Υδρογραφικής υπηρεσίας της Τουρκίας όπου εμφανίζονται οι οδηγίες προς ναυτιλομένους και οι περιοχές που είναι δεσμευμένες από τις περίφημες NAVTEX, η χώρα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας συνεχίζει να αναγράφεται από τους Τούρκους ως «Μακεδονία».

2
σχόλια
  1. avatar ΝΙΚΟΣ

    Ο ΤΊΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ: Η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα – Συνεχίζει να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»
    Δεν είδα εσείς να σέβεστε τη συμφωνία μας! Γιατί Σκόπια και όχι Βόρεια Μακεδονία!
    Γι'αυτό τον ίδιο ακριβώς το λόγο!

  2. avatar Ellinas

    Και τι έγινε! Πολλοί και στην Ελλάδα και ειδικά στην πολιτική δεν θέλουν την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών! Η Τουρκία μας μάρανε?

Παρακαλούμε περιμένετε ...