Επίθεση καμικάζι σε αυτοκινητοπομπή αμερικανών και κούρδων στη Συρία

Επίθεση καμικάζι σε αυτοκινητοπομπή αμερικανών και κούρδων στη Συρία

«Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εμβόλισε ένα όχημα των FDS, σκοτώνοντας πέντε μαχητές των FDS και τραυματίζοντας δύο Αμερικανούς»

Αυτοκινητοπομπή αμερικανικών δυνάμεων και των αράβων και κούρδων συμμάχων τους τέθηκε σήμερα στο στόχαστρο ενός καμικάζι που οδηγούσε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στη βορειοανατολική Συρία προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δύο, ανέφερε μια ΜΚΟ.

Πέντε μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, της αραβοκουρδικής συμμαχίας που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον, σκοτώθηκαν ενώ δύο Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Χασάκα, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά μια επίθεση στη Μάνμπιτζ, στη βόρεια Συρία, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Την επίθεση πραγματοποίησε επίσης ένας καμικάζι και είχε στόχο αμερικανική αυτοκινητοπομπή που συνοδευόταν από τις FDS, προκαλώντας 19 θανάτους, ανάμεσά τους των οποίων τεσσάρων Αμερικανών.

Σήμερα «αυτοκινητοπομπή αμερικανικών στρατευμάτων που συνοδευόταν από τις FDS τέθηκε στο στόχαστρο ενός καμικάζι που οδηγούσε παγιδευμένο αυτοκίνητο», διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εμβόλισε ένα όχημα των FDS, σκοτώνοντας πέντε μαχητές των FDS και τραυματίζοντας δύο Αμερικανούς», διευκρίνισε.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον δρόμο που οδηγεί από την πόλη Χασάκα στην πόλη Σαντάντι, είπε.

Η Ουάσινγκτον συνέστησε το 2014 έναν διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών στη Συρία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του ΙΚ, και πολεμά στο πλευρό των FDS.

Στις 16 Ιανουαρίου στη Μάνμπιτζ, δέκα άμαχοι και πέντε μαχητές των αραβοκουρδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν στην επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ. Τέσσερις Αμερικανοί έχασαν επίσης τη ζωή τους: δύο στρατιωτικοί, ένας πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας και ένας υπάλληλος υπεργολάβου του Πενταγώνου.

Επρόκειτο για την πιο φονική επίθεση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πενταγώνου που έχει καταγράψει τον θάνατο, τα τελευταία χρόνια, δύο Αμερικανών που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης στη χώρα αυτή, σε δύο ξεχωριστά συμβάντα.

(Φωτογραφία αρχείου)