Η Τουρκία ετοιμάζει γιγαντιαίων διαστάσεων άσκηση στην «Μπλε Πατρίδα»

Η Τουρκία ετοιμάζει γιγαντιαίων διαστάσεων άσκηση στην «Μπλε Πατρίδα»

Θα λάβει χώρα σε μια έκταση 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και σύμφωνα με την Yeni Safak είναι ένα μήνυμα στην Αθήνα - Βίντεο άσκησης με πυρά σε βραχονησίδα

Μια αεροναυτική άσκηση γιγαντιαίων διαστάσεων ετοιμάζει η Τουρκία από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται για την άσκηση που θα αποκαλείται «Μπλε Πατρίδα» και θα λάβει χώρα σε μια έκταση 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα είναι ένα μήνυμα στην Αθήνα καθώς συμπεριλαμβάνει περιοχές που Ελλάδα και Κύπρος διεκδικούν

Στην άσκηση αυτή θα συμμετάσχουν μονάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και του τουρκικού στρατού και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας στην άσκηση «Μπλε Πατρίδα» θα διεξαχθούν σενάρια που θα συμπεριλαμβάνουν επιχειρήσεις ναυτικής αποτροπής, δηλαδή αποκλεισμού πρόσβασης σε περιοχές του «εχθρικού ναυτικού» ενώ θα γίνει και εκτεταμένη χρήση εγχώριων οπλικών και ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η άσκηση θα διεξαχθεί κυρίως στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στην τουρκική υφαλοκρηπίδα...συμπεριλαμβανομένων των περιοχών όπου υπάρχει διαφωνία με την Ελλάδα και την «Ελληνοκυπριακή διοίκηση» όπως αποκαλεί η Yeni Safak την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το δημοσίευμα προσθέτει καταλήγοντας πως η άσκηση αποτελεί επίσης μια επίδειξη-μήνυμα ενάντια και στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Πάντως μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει δεσμεύσει συγκεκριμένες περιοχές για την άσκηση αυτή.

Το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της δημιουργίας κλίματος ανάρτησε σήμερα στο twitter βίντεο από άσκηση με ναυτικά πυρά σε βραχονησίδα στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση η άσκηση διεξήχθη σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα και σε αυτή συμμετείχαν φρεγάτες, κορβέτες και πυραυλάκατοι.