Την επιβολή κυρώσεων για διαδηλώσεις μελετά η γαλλική κυβέρνηση

Την επιβολή κυρώσεων για διαδηλώσεις μελετά η γαλλική κυβέρνηση

Σκληραίνει τη στάση της η γαλλική κυβέρνηση έναντι των «κίτρινων γιλέκων»

Σκληραίνει τη στάση της η γαλλική κυβέρνηση έναντι των «κίτρινων γιλέκων», εξετάζοντας το ενδεχόμενο να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις κατά των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, για τις οποίες δεν έχουν ενημερωθεί οι αρχές.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ προχώρησε στις σχετικές ανακοινώσεις, αφού ταραχοποιοί πυρπόλησαν μοτοσικλέτες και οδοφράγματα στη λεωφόρο Σεν Ζερμέν του Παρισιού το Σάββατο, στο περιθώριο των μαζικών διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων». «Πρέπει να προστατεύσουμε το δικαίωμα να διαδηλώνει κανείς στη Γαλλία και πρέπει να τιμωρήσουμε εκείνους που παραβιάζουν τον νόμο» επισήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

«Για αυτό ακριβώς η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της επικαιροποίησης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να τιμωρήσει εκείνους που δεν σέβονται την υποχρέωση να ενημερώνουν τις αρχές για τις διαδηλώσεις, εκείνους που συμμετέχουν σε μη δηλωμένες διαδηλώσεις, εκείνους που πάνε στις διαδηλώσεις φορώντας κουκούλες» τόνισε ο κ. Φιλίπ.

Ο ίδιος σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η κυβέρνηση θα διαμορφώσει τον νόμο επί της υπάρχουσας νομοθεσίας εναντίον των χούλιγκαν, που προβλέπει μεταξύ άλλων την απαγόρευση εισόδου προσώπων στα γήπεδα. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ έως τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, τα κακοποιά στοιχεία που προκάλεσαν επεισόδια και καταστροφές στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπου καταστήματα λεηλατήθηκαν και τράπεζες βανδαλίστηκαν, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν για τις ζημιές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...