Εκκαθαρίσεις τζιχαντιστών στην Αίγυπτο μετά την επίθεση σε τουριστικό λεωφορείο

Εκκαθαρίσεις τζιχαντιστών στην Αίγυπτο μετά την επίθεση σε τουριστικό λεωφορείο

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 40 φερόμενους ως τρομοκράτες στη Γκίζα και το Σινά

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου σκότωσαν σήμερα «40 τρομοκράτες» σε τρεις επιδρομές που πραγματοποίησαν την επομένη της φονικής επίθεσης εναντίον λεωφορείου με Βιετναμέζους τουρίστες κοντά στο Κάιρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν εναντίον φερόμενων τζιχαντιστών μαχητών στην Γκίζα, όπου πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή η επίθεση και στο Σινά (ανατολικά), σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρίνισε πως 30 από τους τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην Γκίζα. «Σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων εναντίον του τουριστικού τομέα, χριστιανικών τόπων λατρείας και των δυνάμεων ασφαλείας», πρόσθεσε το υπουργείο, χωρίς να διευκρινίσει αν συνδέονταν με τη χθεσινή επίθεση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν επίσης 10 μαχητές στο βόρειο Σινά, όπου η Αίγυπτος αντιμετωπίζει μια εξέγερση της οποίας ηγείται το Ισλαμικό Κράτος. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε πως οι ύποπτοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μάχης. Το υπουργείο δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για την ταυτότητα των υπόπτων ή για το αν υπήρξαν θύματα από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι τρεις επιδρομές πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα.