Πόσες ώρες πρέπει να δουλεύουμε για να «αλλάξουμε τον κόσμο»

Πόσες ώρες πρέπει να δουλεύουμε για να «αλλάξουμε τον κόσμο»

Τι ισχυρίζεται ο Elon Musk

Ο ισχυρός άντρας των Tesla, SpaceX, Boring Company και Neuralink και αθεράπευτος οραματιστής βγήκε πρόσφατα στο Twitter για να μας πει πως οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από 80-100 ώρες εβδομαδιαίως για να «αλλάξουν τον κόσμο».

«Υπάρχουν ευκολότερα μέρη να δουλεύεις, κανείς όμως δεν άλλαξε τον κόσμο με 40 ώρες τη βδομάδα», είπε ο Musk υποδεικνύοντας τις τέσσερις εταιρείες στις οποίες λειτουργεί ως γενικός διευθυντής.

Η Tesla αρνήθηκε μάλιστα να αποκαλύψει στις ερωτήσεις μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων αν δουλεύουν πράγματι τόσο οι υπάλληλοί της, όπως έκαναν τόσο η SpaceX όσο και η TheBoring Company!

«80-100 ώρες τη βδομάδα», είπε ο Musk και συνέχισε: «κυμαίνεται ανά άτομο, αλλά οι 80 είναι υποφερτές, φτάνοντας και τις 100 κάποιες φορές. Το επίπεδο του πόνου ανεβαίνειεκθετικά μετά τις 80».

Ο Musk είχε αποκαλύψει εξάλλου σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Recode» τον Νοέμβριο πως δούλευε 120 ώρες τη βδομάδα, την ώρα που «όλοι οι άλλοι» στην Teslaαπασχολούνταν 100 ώρες για να προλάβουν τις παραγγελίες του Model 3! Και είχε υπαινιχθεί πως το μεσαιωνικό ωράριο ήταν απαραίτητο για την επιβίωση της Tesla, μιας «και δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να γίνει αυτό»…

Έκτοτε αρκετοί εργαζόμενοι της Tesla έχουν αποκαλύψει πως εργάζονται πάρα πολλές ώρες και κάποιοι μάλιστα μίλησαν ακόμα και για περισσότερες από 70 ώρες εβδομαδιαίως, ενώ άλλοι δήλωσαν στο Business Insider πως προτιμούν τελικά το βαρύ αυτό ωράριο.