Η «τρελή» ερώτηση που κάνει ο Elon Musk στις συνεντεύξεις υποψηφίων μεγαλοστελεχών

Η «τρελή» ερώτηση που κάνει ο Elon Musk στις συνεντεύξεις υποψηφίων μεγαλοστελεχών

Στόχος του να ελέγξει τη νοημοσύνη τους πέρα από τα τυπικά προσόντα

Η διαδικασία της συνέντευξης για μία δουλειά αποτελεί έτσι κι αλλιώς μία επίπονη κατάσταση για τον κάθε υποψήφιο, είτε είναι μεγαλοστέλεχος είτε απλός υπάλληλος.

Πόσο μάλλον όταν εκείνος που κάνει τις ερωτήσεις για να προχωρήσει στην πρόσληψη, είναι ο Elon Musk, που διακρίνεται για την αγαπημένη του ερώτηση-σπαζοκεφαλιά στα interviews.

«Στέκεσαι στην επιφάνεια της Γης. Περπατάς 1 μίλι νότια, 1 μίλι δυτικά και 1 μίλι βόρεια. Καταλήγεις εκεί ακριβώς απ’ όπου ξεκίνησες. Πού βρίσκεσαι;».

Αυτό συνηθίζει να ρωτά το αφεντικό της Tesla και της SpaceX στις συνεντεύξεις για πρόσληψη μεγαλοστελεχών που κάνει προσωπικά εκείνος, σύμφωνα με τη βιογραφία του «Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future».

Ο σκοπός του γρίφου; Να ελέγξει τη νοημοσύνη του υποψηφίου, μιας και τα τυπικά προσόντα και οι περγαμηνές δεν φτάνουν για τον Elon.

Ο Βόρειος Πόλος είναι μία μόνο από τις σωστές απαντήσεις, η πιο προφανής ίσως, αν και κατά κανέναν τρόπο η μόνη. Όπως εκμυστηρεύονται μάλιστα και υποψήφιοι που έχουν βρεθεί τετ-α-τετ μαζί του (στην ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας Ladders), ο Elon Musk δεν παραλείπει επίσης να ρωτά:

«Πες μου την ιστορία της ζωής σου και τις αποφάσεις που πήρες και γιατί τις πήρες και πες μου επίσης και κάποια από τα πιο δύσκολα προβλήματα που αντιμετώπισες στη δουλειά σου και πώς τα έλυσες».