Η Τουρκία θέλει να συζητηθούν «πακέτο» όλα τα ζητήματα στα ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία θέλει να συζητηθούν «πακέτο» όλα τα ζητήματα στα ελληνοτουρκικά

«Να επωφεληθούν όλες οι πλευρές από τις οικονομικές ευκαιρίες»

«Πακέτο» όλα τα ζητήματα που η Τουρκία θεωρεί πως υπάρχουν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα θέλει να συζητήσουν οι δύο πλευρές δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας χθες στην παρουσίαση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Milliyet δήλωσε: «Τους λέμε ελάτε να συζητήσουμε. Όχι όμως τμηματικά. Να συζητηθούν όλα τα προβλήματα στα ελληνοτουρκικά. Οι ειδικοί ας τα επιλύσουν. Να μην εστιάζουμε μια ημέρα σε ένα πρόβλημα και την άλλη μέρα σε άλλο. Να βάλουμε στο τραπέζι όλα τα θέματα στα ελληνοτουρκικά», προσθέτοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί «σχέσεις καλής γειτονίας, ειρήνη και ηρεμία. Επιθυμούμε να επωφεληθούν όλες οι πλευρές από τις οικονομικές ευκαιρίες, να διευκολύνουν οι επισκέψεις της μιας πλευράς στην άλλη».

Χθες να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει η ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας είχε τονίσει για πολλοστή φορά πως «Δεν αποδεχόμαστε κάθε είδους ενέργεια σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, η οποία στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση κανενός δικαιώματος μας»