Νέα προειδοποίηση του Ακάρ στην Ελλάδα

Νέα προειδοποίηση του Ακάρ στην Ελλάδα

«Να εγκαταλείψουν τις προκλήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την περιοχή»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε ξανά την Ελλάδα σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας trt.net.tr.

Ο υπουργός στην ομιλία που έκανε κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας είπε ότι δεν θα επιτρέψουν ποτέ να γίνει οποιοδήποτε βήμα και τετελεσμένο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας.

«Οι συνομιλητές μας πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα πετύχει κανένα σχέδιο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο στο οποίο δεν θα πάρουν μέρος η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου και να εγκαταλείψουν τις προκλήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την περιοχή».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε επίσης ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να προασπίζουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ» (σ.σ ψευδοκράτος Κύπρου) στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να αποτελούν εγγύηση της ειρήνης και ασφάλειας βάσει των διεθνών συνθηκών Εγγύησης και Συμμαχίας στο Νησί της Κύπρου.