Στη φυλακή πρέπει να παρουσιαστεί ο Γκρούεφκι έως τις 8 Νοεμβρίου

Στη φυλακή πρέπει να παρουσιαστεί ο Γκρούεφκι έως τις 8 Νοεμβρίου

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για σκάνδαλο με αγορά τεθωρακισμένου οχήματος

Oι δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ επέδωσαν σήμερα στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, ένταλμα να παρουσιαστεί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου στις φυλακές των Σκοπίων, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης 2 ετών για την υπόθεση της αγοράς πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος αξίας 600.000 ευρώ από το δημόσιο της ΠΓΔΜ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκρούεφσκι είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως τον Μάϊο σε φυλάκιση 2 ετών για την συγκεκριμένη υπόθεση, μία ποινή που διατηρήθηκε και μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο Σκοπίων στις αρχές Οκτωβρίου. Η υπεράσπιση του Νίκολα Γκρούεφσκι προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την επανεξέταση της δικαστικής απόφασης. Σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξετάσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου την προσφυγή, τότε η υπεράσπιση του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ θα ζητήσει την αναβολή της εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης, που του έχει επιβληθεί, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Νομικοί κύκλοι στα Σκόπια αναφέρουν, ότι η όλη υπόθεση σχετικά με το εάν ο Νίκολα Γκρούεφσκι οδηγηθεί στις φυλακές ή όχι, δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει, μέχρι και την τελική ημερομηνία που αναγράφεται στο ένταλμα, δηλαδή την 8η Νοεμβρίου.