Απειλές για Κύπρο και Αιγαίο από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

Απειλές για Κύπρο και Αιγαίο από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

Ο Ακάρ υποστήριξε ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα απαντήσουν σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας και της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" στο πλαίσιο της Συνθήκης Εγγυήσεων στην Κύπρο», όπως είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Ακάρ, ο οποίος μιλούσε σε άσκηση του τουρκικού στρατού στο Πολατλί κοντά στην Άγκυρα, είπε συγκεκριμένα, ότι «οι ένοπλες δυνάμεις μας θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της "ΤΔΒΚ" στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια, στο πλαίσιο της διεθνούς Συνθήκης Ασφάλειας και Εγγυήσεων στην Κύπρο». «Κανείς» πρόσθεσε «να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό, όλοι να κάνουν αναλόγως τους υπολογισμούς τους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε, ότι «η διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας μας και του λαού μας σε μια περιοχή που είναι γεμάτη από ασάφεια, κινδύνους και απειλές είναι δυνατή με ένα στρατό που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για επιχειρήσεις, αποτελεσματικός, αποτρεπτικός και που προκαλεί σεβασμό». Εξάλλου, είχε δηλώσει ότι «δεν θα επιτραπεί ποτέ κανένα τετελεσμένο και κανένα βήμα στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που θα αγνοεί την Τουρκία».

Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα έχει καμιά τύχη επιβίωσης κανένα σχέδιο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο στο οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία και η "ΤΔΒΚ", πρέπει να αποφεύγονται οι προκλήσεις».