Σε βίντεο η απαγωγή των αγοριών στην Κύπρο – Θολά τα κίνητα του δράστη

Σε βίντεο η απαγωγή των αγοριών στην Κύπρο – Θολά τα κίνητα του δράστη

Τα δύο παιδιά δεν κακοποιήθηκαν σωματικά - Δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση

Ο δράστης της χθεσινής απαγωγής των δύο ανήλικων αγοριών, Γιώργος Νικολάου, δεν τα κακοποίησε σωματικά, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις. Αυτό δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην Κύπρο, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και πρόσθεσε ότι στην κατάθεσή του παραδέχθηκε την απαγωγή.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αποφάσισε την 8ημερη κράτησή του ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και οι ανακρίσεις για την υπόθεση απαγωγής.

Οι πολύωρες έρευνες της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών δεν έδωσαν τις απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής που συγκλόνισε και κράτησε σε αγωνία για οκτώ ώρες όλη την Κύπρο.

Ο 35χρονος από τη Λευκωσία, ο οποίος τελευταία διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Οι ενδείξεις, που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές αποκλείουν το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά που εντοπίστηκε από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι την πληροφορία για το σημείο που βρισκόταν ο 35χρονος έδωσε πολίτης, ενώ επαίνεσε την άρτια επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξαν τα μέλη της αστυνομίας. Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως τα παιδιά των πολιτών βρίσκονται σε κίνδυνο.

Καρέ καρέ η στιγμή που ο απαγωγέας οδηγεί τα δυο 11χρονα στο διαμέρισμά του

Καρέ καρέ η στιγμή που ο απαγωγέας οδηγεί τα δυο 11χρονα στο διαμέρισμά του, απεικονίζεται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το sigmalive.com.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση. Ο εντοπισμός των παιδιών και η σύλληψη του υπόπτου, έγιναν χάρη στην παρατηρητικότητα πολιτών και τη συνεργασία τους με την Αστυνομία.