Ο Ζάεφ αποκαλύπτει ότι έχει «πληροφορίες» που τον ανησυχούν πολύ για το δημοψήφισμα

Ο Ζάεφ αποκαλύπτει ότι έχει «πληροφορίες» που τον ανησυχούν πολύ για το δημοψήφισμα

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ και η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει φορτσάρει τις μηχανές της καμπάνιας του ΝΑΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών

Σχεδόν δυο εβδομάδες απομένουν για το κρίσιμο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη μετονομασία της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία» και η κυβέρνηση στα Σκόπια έχει φορτσάρει τις μηχανές για την καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ.

Με προφανή επικοινωνιακό στόχο και συμβολικό μήνυμα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ θα μιλήσει σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Σε ομιλία του ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου, πάντως, ο Ζάεφ, έκανε λόγο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας, για «πληροφορίες» που τον κάνουν να είναι «ανήσυχος». «Ως πρόεδρος της κυβέρνησης και έχοντας όλες τις πληροφορίες είμαι ανήσυχος για τη χώρα και έχω κάθε λόγο να είμαι ανήσυχος. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως η χώρα είναι ασφαλής», είπε ο Ζάεφ καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Είπε, μάλιστα, πως ένα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα θα εξασφάλιζε την χώρα του «για πάντα στο εξής».

«Στο παρελθόν η κατάσταση στα Βαλκάνια ήταν δυναμική, επαναστατική αλλά και εκρηκτική. Βλέπουμε πάλι πως είναι εκρηκτική η κατάσταση. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στα βόρεια σύνορά μας» πρόσθεσε.

«Είναι το μέλλον των παιδιών μας. Ας πάμε όλοι σε ένα δημοψήφισμα για μια Ευρωπαϊκή Μακεδονία» είπε ο Ζάεφ, επιμένοντας πάντως να αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία».

«Στις διαπραγματεύσεις (σ.σ. με την Ελλάδα) διατηρήσαμε τη γλώσσα, την εθνικότητα, την κουλτούρα και την ιστορία μας. Ένα επιτυχημένο δημοψήφισμα θα εξασφαλίσει το μέλλον της χώρας μας για πάντα» είπε, στο μήνυμα του που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ.