Στρατιωτική άσκηση που θυμίζει πόλεμο αυτοκρατορίας ξεκινά η Ρωσία

Στρατιωτική άσκηση που θυμίζει πόλεμο αυτοκρατορίας ξεκινά η Ρωσία

Η Μόσχα κινητοποιεί 300.000 στρατιώτες και 1.000 αεροπλάνα στη Σιβηρία

Η Ρωσία ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου σύμφωνα με την Hurriyet που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της χώρας, καθώς ετοιμάζεται για αυτό τον σκοπό να κινητοποιήσει τον ερχόμενο μήνα σχεδόν 300.000 στρατιώτες και 1.000 αεροπλάνα.

Η άσκηση με την ονομασία «Ανατολή 18» θα διεξαχθεί από τις 11 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στη Σιβηρία με την συμμετοχή στρατευμάτων από Κίνα και Μογγολία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκεί Σόιγκου δήλωσε πως η άσκηση θα φτάνει σε μέγεθος την άσκηση που είχε πραγματοποιήσει η Σοβιετική Ένωση το 1981 με την ονομασία «Δύση 81».

Σε εκείνη την άσκηση είχαν κινητοποιηθεί περίπου 100.000 στρατιώτες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ μιας και η άσκηση θα διεξαχθεί πέρα από τα Ουράλια δεν χρειάστηκε βάση των συμφωνιών η Ρωσία να καλέσει παρατηρητές ή να ειδοποιήσει νωρίτερα.

Ωστόσο στρατιωτικοί έχουν κληθεί. Ο Σόιγκου δήλωσε επίσης «φανταστείτε 36.000 οχήματα όπως τανκς, θωρακισμένα οχήματα και καμιόνια να κινούνται ταυτόχρονα σε συνθήκες που να πλησιάζουν όσο γίνεται εκείνες μιας μάχης».

Στην Ανατολική Σιβηρία έχουν ήδη φτάσει 30 μαχητικά από την Κίνα.