Το Ντιτρόιτ προετοιμάζεται για την κηδεία της Αρίθα Φράνκλιν

Το Ντιτρόιτ προετοιμάζεται για την κηδεία της Αρίθα Φράνκλιν

Πολιτικοί, καλλιτέχνες και απλός κόσμος θρηνεί για την απώλεια της «Βασίλισσας στη Σόουλ»

Στον τόπο κατοικίας της - στο Ντιτρόιτ - θα γίνει η κηδεία της Αρίθα Φράνκλιν, της μεγάλης τραγουδίστριας της σόουλ και «εθνικού θησαυρού» των ΗΠΑ, που άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη, 16 Αυγούστου, σε ηλικία 76 ετών.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η οικογένεια βρίσκεται σε διαδικασία οργάνωσης της κηδείας αλλά και άλλων εκδηλώσεων που θα γίνουν προς τιμήν της Βασίλισσας της Σόουλ.

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το πού ή συγκεκριμένη ημερομηνία για την κηδεία, όμως σύμφωνα με το Detroit Free Press , είναι πολύ πιθανόν η εξόδιος ακολουθία να γίνει στην εκκλησία των Βαπτιστών που μεγάλωσε και ηχογράφησε το πρώτο της γκόσπελ άλμπουμ η Φράνκλιν, την New Nethel Baptist Church.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογένειας, λεπτομέρειες για την κηδεία και τους καλεσμένους θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από χθες, καλλιτέχνες, πολιτικοί και απλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο, αποτίουν φόρο τιμής στη θρυλική τραγουδίστρια με ολονυχτίες, σημειώματα και λουλούδια που αφήνουν στο Αστέρι της Φράνκλιν, στη Λεωφόρο της Δόξας και σε αυτοσχέδια μνημεία.