«Σφαγή» αμάχων στην Ιντλίμπ, νεκρά 28 παιδιά – News.gr

«Σφαγή» αμάχων στην Ιντλίμπ, νεκρά 28 παιδιά

«Σφαγή» αμάχων στην Ιντλίμπ, νεκρά 28 παιδιά

Στο προπύργιο των ανταρτών βρίσκονται αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια άνθρωποι ή και περισσότεροι

Τουλάχιστον 53 άμαχοι, ανάμεσά τους 28 παιδιά, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές του Συριακού καθεστώτος εναντίον θέσεων ανταρτών και τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι επιδρομές έπληξαν τμήματα της επαρχίας Ιντλίμπ, αλλά και εναντίον μιας κοινότητας υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί ήταν από τους πιο φονικούς των τελευταίων μηνών, ανέφερε η ΜΚΟ.

Μόνο στην κοινότητα Όρουμ αλ Κούμπρα, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, οι επιδρομές στοίχισαν τη ζωή σε 41 άμαχους, ανάμεσά τους 25 παιδιά, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της ΜΚΟ, η οποία δεν ήταν σε θέση να αποσαφηνίσει εάν οι βομβαρδισμοί έγιναν από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας ή της Συρίας.

«Αυτός είναι ο πιο υψηλός απολογισμός στις περιοχές των ανταρτών στην επαρχία του Χαλεπιού όλο το 2018», σημείωσε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Στην επαρχία Ιντλίμπ 12 άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς τόσο του συριακού καθεστώτος όσο και της Ρωσίας εναντίον δύο κοινοτήτων, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Η Ιντλίμπ, που γειτονεύει με την Τουρκία, είναι μια από τις τελευταίες επαρχίες της Συρίας εντελώς εκτός του ελέγχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, που διεμήνυσε πρόσφατα ότι η ανάκτησή της είναι ένας από τους επιχειρησιακούς στόχους της.

Στην επαρχία κυριαρχεί η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, μια τζιχαντιστική οργάνωση που σχημάτισε ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, πάντως κάποια τμήματά της ελέγχονται από άλλες οργανώσεις ανταρτών.

Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση την Πέμπτη στη διεθνή κοινότητα να πιέσει προκειμένου να υπάρξουν «συμφωνίες» και να αποτραπεί ένα «λουτρό αίματος» στην Ιντλίμπ. Στην επαρχία ζουν περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες χιλιάδες αντάρτες και πολίτες που πήγαν σε αυτή από άλλα προπύργια των αντικαθεστωτικών, τα οποία ανακαταλήφθηκαν από το καθεστώς.

Ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος ξέσπασε το 2011, έγινε εξαιρετικά περίπλοκος με την εμπλοκή τζιχαντιστικών οργανώσεων και ξένων δυνάμεων σε αυτόν. Έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 350.000 ανθρώπους κι έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους Σύρους σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...