Απειλές για ταραχές και φυλάκιση τους δέχθηκαν κυβερνητικοί βουλευτές της ΠΓΔΜ

Απειλές για ταραχές και φυλάκιση τους δέχθηκαν κυβερνητικοί βουλευτές της ΠΓΔΜ

Σε επιστολή αναφερόταν ότι αν ξαναψηφίσουν τη συμφωνία με την Ελλάδα θα γίνουν ταραχές και θα πάνε φυλακή

Απειλητική επιστολή στην οποία αναφέρεται, ότι αν ψηφίσουν για δεύτερη φορά υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα, θα γίνουν ταραχές στη χώρα και οι ίδιοι θα πάνε στη φυλακή, δέχθηκαν σήμερα βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΠΓΔΜ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Kurir.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως αποστολέας φέρεται η άγνωστη στους βουλευτές «Ένωση για τη Χειραφέτηση και τα Δικαιώματα των Γυναικών». Την απειλητική επιστολή αποκάλυψε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook το μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ζόραν Ζάεφ, Ιβάνα Τούφεκτζιτς, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «μια απαράδεκτη άσκηση πίεσης στην ελεύθερη βούληση των βουλευτών».

Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Υπογραμμίζουμε ότι η ψηφοφορία της συμφωνίας με την Ελλάδα συνεπάγεται ποινικές ευθύνες και ότι θα προκαλέσει αναταραχές στη χώρα, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε εκλογές, μετά τις οποίες δεν θα είστε πλέον στο Κοινοβούλιο και είναι σίγουρο, ότι θα καταλήξετε στη φυλακή». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κυβερνητικοί βουλευτές συνδέουν την επιστολή αυτή με άρθρο ενός από τους ηγέτες του κόμματος Levica και καθηγητή της Νομικής, Δημήτρη Απασέφ, ο οποίος έγραψε ότι «θα υπάρξει αναταραχή, εκλογές και στη συνέχεια θα πάνε στη φυλακή».

Πάντως, όπως επισημαίνει η Kurir, η επιστολή αυτή δεν επηρέασε τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού του SDSM και του DUI, ο οποίος σήμερα επικύρωσε για δεύτερη φορά τη συμφωνία με την Ελλάδα.