Τι θα γίνει με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια

Τι θα γίνει με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια

Εξηγήσεις στη βάση του μνημείου θα τοποθετήσει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ

Το μνημείο του «έφιππου πολεμιστή» που έχει τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων θα μετονομασθεί σε αυτό που είναι στην πραγματικότητα: «Μέγας Αλέξανδρος» και θα παρέχονται εξηγήσεις στη βάση του μνημείου όπου θα αναγράφεται: «Μέγας Αλέξανδρος, ως τμήμα της αρχαίας ελληνιστικής περιόδου και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι, υπογραμμίζοντας πως το μνημείο αυτό δεν θα κατεδαφιστεί, αλλά θα παραμείνει ως σύμβολο φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Το ίδιο θα συμβεί και με το μνημείο του Φιλίππου Β΄ και το μνημείο της Ολυμπιάδος και όλα τα μνημεία που τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Σκόπια 2014». Όλες οι πιθανές λύσεις για τα μνημεία που ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά θα είναι προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν θα ντρεπόμαστε να αποκαλούμε τα μνημεία με αυτό που στην πραγματικότητα είναι», είπε ο Μποσνιακόβσκι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

1
σχόλιο
  1. avatar Giannis27

    Το θεωρώ πολύ θετικό πως η συμφωνία περιλαμβάνει πως η αρχαία Μακεδονία είναι ελληνική και ο Μέγας Αλέξανδρος μέρος της ελληνικής ιστορία. Συγχαρητήρια!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...