Χειροκροτήματα στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Χειροκροτήματα στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Έντονη δυσαρέσκεια όταν κάποιοι ευρωβουλευτές επιχείρησαν να ταχθούν κατά της συμφωνίας

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το όνομα της γείτονος, που ανάγνωσε ο αντιπρόεδρός του, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι μόνο σημαντική για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι ήδη ο πρόεδρος της ΕΕ, κ. Τουσκ, η Κομισιόν, καθώς και ο ΟΗΕ χαρακτήρισαν τη συμφωνία ιστορική και μεγάλη νίκη της διπλωματίας και πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σταθερά επιδίωξε, όλα αυτά τα χρόνια, «μια τέτοια συμφωνία, αμοιβαία αποδεκτή και από τις δύο χώρες».

«Το πιστοποιούν τα ίδια τα δεκάδες ψηφίσματα που έχουμε εγκρίνει με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και συναίνεση όλων των πολιτικών ομάδων» είπε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια από την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών όταν κάποιοι ευρωβουλευτές επιχείρησαν να ταχθούν κατά της συμφωνίας.