Τούρκος Αντιπρόεδρος: Όπου και να είναι οι 8 θα τους φέρουμε πίσω

Τούρκος Αντιπρόεδρος: Όπου και να είναι οι 8 θα τους φέρουμε πίσω

«Εάν η Ελλάδα κάτι εναντίον της Τουρκίας τότε και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της»

Την πρόθεση της Άγκυρας να βρει, να πάρει πίσω και να δικάσει στην Τουρκία τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα και πρόσφατα αφέθηκαν ελεύθεροι από την ελληνική δικαιοσύνη, εξέφρασε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές θα τους φέρουμε στην Τουρκία και θα τους δικάσουμε» δήλωσε ο Μποζντάγ στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, λέγοντας ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της και η Ελλάδα δεν πρέπει να προσβληθεί από αυτό.

«Δεν πρέπει να Ελλάδα αισθανθεί προσβολή από αυτό. Εάν εσείς κάνετε κάτι εναντίον της Τουρκίας τότε ασφαλώς και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου,  ο Τούρκος Αντιπρόεδρος υπενθύμισε ότι μετά την απελευθέρωση των 8, η Τουρκία πάγωσε τη συμφωνία που είχε με την Αθήνα για την επανεισδοχή προσφύγων, τονίζοντας ότι το πάγωμα της συμφωνίας θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα.

«Στο σημείο που βρισκόμαστε οι πραξικοπηματίες προστατεύονται», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «παραβίαση του των κανόνων μεταξύ των δύο χωρών και τους διεθνούς δικαίου».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε επίσης ότι το θέμα δεν έχει σχέση ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με την ΕΕ και πως είναι ένα διμερές θέμα με την Ελλάδα.