Άσαντ: Πούτιν, ευχαριστώ

Ευχαριστήριο μήνυμα προς το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, για την υποστήριξή του στη Συρία, έστειλε ο Μπασάρ αλ 'Ασαντ,όπως δήλωσε σήμερα στη Μόσχα ο Σύρος υπουργός, Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ, πριν αρχίσει συνομιλίες με το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

"Ο πρόεδρος 'Ασαντ μου ανέθεσε να ευχαριστήσω τον Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη στάση του στη Συρία", τόνισε ο Μουάλεμ.

Μετά τις συνομιλίες των δύο αξιωματούχων, Ρωσία και Συρία κάλεσαν σήμερα τις ΗΠΑ να επικεντρωθούν στις προσπάθειες σύγκλησης ειρηνευτικής διάσκεψης και όχι στη στρατιωτική δράση.

Ο Λαβρόφ προειδοποίησε ότι τυχόν επιθέσεις στη Συρία θα προκαλέσουν "έκρηξη τρομοκρατίας" σε όλη την περιοχή και τόνισε ότι το συριακό καθεστώς είναι "πάντα έτοιμο να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις".

Ο Ρώσος πρόεδρος, μετά το τέλος της συνόδου των G-20 για τη Συρία, δήλωσε ανοιχτά ότι, σε περίπτωση στρατιωτικού πλήγματος από τις ΗΠΑ, η Ρωσία θα βοηθήσει τη Δαμασκό.

Η Ρωσία έχει υποστηρίξει ανοιχτά από την αρχή του εμφυλίου στη Συρία τον Άσαντ και έχει σταματήσει οποιαδήποτε δράση του ΟΗΕ εναντίον του καθεστώτος, ασκώντας συνεχώς βέτο στις αποφάσεις του Οργανισμού.