Σχεδόν τυφλός ο διευθυντής των Μπολσόι

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι, Σεργκέι Φίλιν-  ο οποίος είχε δεχθεί μια φρικιαστική επίθεση με οξύ στο πρόσωπο τον Ιανουάριο- είναι σχεδόν τυφλός, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ρωσικού θεάτρου.

"Μιλήσαμε πριν από τρεις ημέρες, και ο Σεργκέι μου είπε ότι δεν μπορεί να δει καθόλου από το ένα μάτι και έχει όραση 10%  στο άλλο" είπε η Κατερίνα Νοβίκοβα, η οποία έχει αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή.

"Οι γιατροί του δεν θέλουν να συζητήσουν δημοσίως για αυτό ή να δώσουν οποιεσδήποτε προβλέψεις. Δουλειά τους είναι να σώσουν την όρασή του" πρόσθεσε η Νοβίκοβα,  μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου για την επερχόμενη σεζόν του θεάτρου.

Η επίθεση στον Φίλιν ήταν το χειρότερο σκάνδαλο μέχρι σήμερα στο  πιο διάσημο θέατρο της Ρωσίας. Οι ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση στη Μόσχα και η αστυνομία συνεχίζει τις  έρευνες.

 

Ο Σερκέι Φίλιν βρίσκεται  στη Γερμανία, όπου παρακολουθείται από γιατρούς και υποβάλλεται σε συνεχείς επεμβάσεις τόσο για την αποκατάσταση  του προσώπου του,  όσο και της όρασης του.