Ποιός είναι ο μοιραίος “Μαύρος Κύκνος” του Μπολσόι

Ο πρώτος χορευτής των Μπολσόι, Πάβελ Ντμιτριτσένκο, ομολόγησε ότι επιτέθηκε με οξύ τον Ιανουάριο στον καλλιτεχνικό διευθυντή των μπαλέτων Σεργκέι Φιλίν, Σήμερα, όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναρωτιούνται “γιατί” . Και οι πληροφορίες που βγαίνουν στην επιφάνεια θυμίζουν το σενάριο της ταινίας “Ο Μαύρος Κύκνος”.

Η 16χρονη Αντζελίνα Βοροντσόβα “ανακαλύφθηκε” το 2008 από τον Σεργκέι Φίλιν, ο οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο από την ομορφιά της-λαμπερη, ξανθιά και λεπτεπίλεπτη- όσο και από το ταλέντο της και αμέσως  την “έβγαλε” στα μπαλέτα της Μόσχας, όπου εργαζόνταν τότε ως καλλιτεχνικός διευθυντής. 

Το επόμενο χρόνο η  Βοροντσόβα “εγκατέλειψε” τον μέντορα της για τα μπαλέτα Μπολσόι, όπου και καθιερώθηκε ως πρίμα μπαλαρίνα με λαμπρές προοπτικές και πρώτους ρόλους. Εκεί γνώρισε τον σολίστ χορευτή Πάβελ Ντμιτριτσένκο και έγιναν ζευγάρι (φωτ). Ο Φίλιν δεν της συγχώρησε ποτέ την ... προδοσία. 

Σύντομα όμως ο Φίλιν γίνεται καλλιτεχνικός διευθυντής των διάσημων μπαλέτων και η  Βοροντσόβα πέφτει σε “δυσμένεια”. Όπως υποστηρίζουν φίλοι του ζευγαριού, ο Φίλιν απορρίπτει συνεχώς χωρίς λόγο την ήδη καταξιωμένη μπαλαρίνα για τους πρώτους ρόλους , αλλά κριτικές αναφέρουν ότι η 21χρονη πια Αντζελίνα, έχει πάρει βάρος και στερείται τεχνικής. 

Το ζευγάρι των σολίστ χορεύει σκηνή από τον "Καρυοθραύστη"

Στην τελευταία οντισιόν, η Βοροντσόβα διαγωνίζεται για τον λευκό-μαύρο κύκνο στο αριστούργημα του Τσαϊκόσφκυ “Η Λίμνη των Κύκνων” - ο ρόλος όνειρο για κάθε μπαλαρίνα. Ο φίλος της  Ντμιτριτσένκο θα χόρευε τον πρίγκηπα Ζίγκφριντ.  

Όταν ο Φιλίν απέρριψε την Βοροντσόβα λέγοντας “ Όχι, δεν νομίζω” , ο Ντμιτριτσένκο του είπε εξοργισμένος: “Θα σου δείξω εγώ . θα σου οργανώσω μια Πρωτοχρονιά που θα την θυμάσαι!”.  Αυτό ισχυρίζεται μια βοηθός του Φιλίν, που βρισκόταν μπροστά στην οντισιόν .

Ο σολίστ χορευτής παραδέχτηκε την πράξη του αλλά δεν έχει εξηγήσει τα κίνητρά του. Ο Σεργκέι Φιλίν, ο οποίος νοσηλεύεται στη Γερμανία "είναι πεπεισμένος ότι ο κύκλος των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερος" και δεν πιστεύει το σενάρια που προβάλλουν τα ΜΜΕ -ότι η επίθεση εναντίον του έγινε για τη σύντροφο του Ντμιτριτσένκο, τη χορεύτρια Αντζελίνα Βοροντσόβα.

"Ο Σεργκέι πιστεύει ότι τα κίνητρα είναι διαφορετικά. Η νεαρή γυναίκα είναι ένας λόγος, αλλά σίγουρα όχι η κύρια αιτία", τόνισε η σύζυγος του καλλιτεχνικού διευθυντή.