Επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή των Μπολσόι

 Με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας ο καλλιτεχνικός διευθυντής των μπαλέτων Μπολσόι, Σεργκέι Φίλιν, έπειτα από επίθεση με οξύ εναντίον του.

Ο παγκοσμίου φήμης πρώην χορευτής και νυν καλλιτεχνικός διευθυντής των διάσημων Μπαλέτων, γύριζε σπίτι του αργά χθες τη νύχτα , όταν ένας άγνωστος άνδρας που φορούσε μάσκα, του επιτέθηκε και τον περιέλουσε με οξύ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος , ο Σεργκέιν Φίλιν δεχόταν απειλές για την ζωή του εδώ και αρκετούς μήνες ενώ ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι υπάρχει έντονη υποψία ότι ο Φίλιν έπεσε θύμα εσωτερικής διαμάχης, μεταξύ αντιπάλων χορευτικών "κλικών" στο Μπολσόι.

Μάλιστα, η η εκπρόσωπος του Θεάτρου, Κατερίνα Νοβίκοβα, απέδωσε την επίθεση σε επαγγελματικές αντιπαλότητες και την ανάθεση ρόλων σε παραγωγές των Μπολσόι.

Οι γιατροί τώρα "παλεύουν" να σώσουν την όρασή του και ο 42χρονος καλλιτεχνικός διευθυντης πιθανότατα θα πρέπει να σταλεί σε μια κλινική στο εξωτερικό. 

Ο Φίλιν, διάσημος χορευτής για τα Μπολσόι έως το 2004, θεωρείται ο ιθύνων νους πίσω από την προσπάθεια καλλιτεχνικής ανανέωσης που επιχειρεί το ιστορικό Θέατρο. Παρά ταύτα, μολονότι οι καλλιτεχνικές επιλογές του έχουν προκαλέσει το θαυμασμό ορισμένων κριτικών, έχουν παράλληλα επικριθεί από άλλους, ενώ πολλοί χορευτές του μπαλέτου έχουν καταφερθεί δημόσια κατά της γραμμής που ακολουθεί ο Φίλιν.