Γιατί έφαγε τον στρατιώτη εξηγεί ο Σύρος αντάρτης, που σόκαρε τον πλανήτη

Την δική του εξήγηση για την αποτρόπαιη πράξη του έδωσε σήμερα ο Σύρος αντάρτης που – στις αρχές της εβδομάδας-  εμφανίστηκε σε βίντεο να κατακρεουργεί και να τρώει τα όργανα ενός νεκρού στρατιώτη.

Σε νέο βίντεο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο στρατιωτικός διοικητής και  ιδρυτής της γνωστής Ταξιαρχίας Φαρούκ της επαρχίας Χομς,  Άμπου Σάκαρ, δήλωσε ότι τεμάχισε τη σορό του στρατιώτη επειδή  στο κινητό τηλέφωνο του νεκρού υπήρχαν βίντεο όπου εικονιζόταν ο ίδιος να βιάζει γυναίκες, να καίει σορούς και να ακρωτηριάζει κρατούμενους.

"Είμαι έτοιμος να δώσω εξηγήσεις για τις πράξεις μου, υπό τον όρο ότι ο Μπασάρ και οι Σαμπίχα (παραστρατιωτικοί)
δικαστούν για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος των γυναικών και των παιδιών μας. Στέλνω αυτό το μήνυμα στον κόσμο: αν η αιματοχυσία στη Συρία δεν σταματήσει, όλοι οι Σύροι θα γίνουν Άμπου Σάκαρ", ακούγεται να λέει.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει δημοσιοποιήσει δεκάδες βίντεο με εκτελέσεις και βασανιστήρια και από τις δύο πλευρές, ανέφερε ότι οι εικόνες ήταν θλιβερές, όμως θεωρεί τη διεθνή αντίδραση "δυσανάλογη", σε σχέση με τα δεκάδες βίντεο που έχει δώσει στη δημοσιότητα, από φρικαλεότητες των καθεστωτικών δυνάμεων.

"Έχουμε δώσει δεκάδες βίντεο με συνοπτικές εκτελέσεις, με άνδρες που βασανίζονται μέχρι θανάτου, με παιδιά που πυρπολούνται ή που τα σκοτώνουν με μια σφαίρα στο κεφάλι. Η διεθνής κοινότητα φαίνεται να αγνοεί την απάνθρωπη αντιμετώπιση που επιφυλάσσεται στους ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης και στα παιδιά και φωνάζει για την προσβολή της σορού ενός στρατιώτη του Άσαντ" είπε ο διευθυντής της οργάνωσης, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.