Συρία: Θα τιμωρήσουμε σοβαρά τις φρικαλεότητες

Να "τιμωρήσει σοβαρά" οποιονδήποτε αποδειχτεί ένοχος για φρικαλεότητες υπόσχεται η διοίκηση της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης. Το σχόλιο έρχεται μετά τη μετάδοση ενός βίντεο που δείχνει αντάρτη να αφαιρεί την καρδιά από νεκρό στρατιώτη των δυνάμεων του Άσαντ και να κάνει πως τρώει τα όργανά του.

"Κάθε ενέργεια αντίθετη στις αρχές για τις οποίες ο συριακός λαός χύνει το αίμα του δεν θα περάσει σιωπηλά και ο ένοχος θα τιμωρηθεί αυστηρά, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα μέλος (της εξέγερσης)", δήλωσε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του γενικού επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Η διοίκηση υπογράμμισε ότι ζήτησε από την επιχειρησιακή διοίκηση να διενεργήσει έρευνα "τάχιστα" για το βίντεο αυτό που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει ένα πρόσωπο, που δηλώνει ότι είναι μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, να διαπράττει μια τερατώδη ενέργεια σε βάρος ενός πτώματος που πιστεύεται ότι είναι "στρατιώτης του εγκληματικού καθεστώτος", όπως δηλώνει ο άνδρας αυτός.

Μάχη στις φυλακές Χαλεπίου – Κόπηκαν συνδέσεις τηλεφώνου και ίντερνετ

Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και αεροπορίας, επιχειρεί να απωθήσει μια επίθεση των ανταρτών εναντίον της κεντρικής φυλακής στο Χαλέπι, μία από τις πιο μεγάλες της χώρας όπου κρατούνται χιλιάδες άνθρωποι, έγινε γνωστό από τη μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ακτιβιστές ανακοίνωσαν επίσης πως οι τηλεφωνικές συνδέσεις, τοπικές και διεθνείς, και οι συνδέσεις ίντερνετ έχουν κοπεί στη Συρία, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.

Οι αντάρτες κατάφεραν να διεισδύσουν στη φυλακή αφού ανατίναξαν τους τοίχους του περιβόλου με παγιδευμένα αυτοκίνητα τα οποία οδηγούσαν καμικάζι, διευκρίνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Περίπου 4.000 φυλακισμένοι, ανάμεσα στους οποίους ισλαμιστές και κατάδικοι του κοινού ποινικού δικαίου, κρατούνται στη φυλακή αυτή που βρίσκεται στην περιφέρεια του Χαλεπιού, στο βόρειο τμήμα της χώρας, μεγάλο μέρος του οποίου ελέγχεται από τους αντάρτες, διευκρίνισε.