Κρούσμα κανιβαλισμού στο πεδίο της μάχης στη Συρία

Σοκ, φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο που ήρθε στο φως και δείχνει εικόνες που θα μπορούσαν να μαρτυρούν κανιβαλισμό στο πεδίο της μάχης στη Συρία.

Σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch που κατήγγειλε το περιστατικό, το βίντεο δείχνει έναν άνδρα, στρατιώτη- μαχητή να ξεριζώνει την καρδιά ενός νεκρού, μάλλον στρατιώτη των καθεστωτικών δυνάμεων και να την φέρνει προς το στόμα του.

Το βίντεο "δείχνει έναν διοικητή της ταξιαρχίας Ομαρ αλ-Φαρούκ των ανταρτών να αφαιρεί όργανα από το πτώμα στρατιώτη του καθεστώτος", γράφει στην ανακοίνωση Τύπου η οργάνωση.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στο YouTube, χωρίς να γίνει δυνατή η εξακρίβωση της αυθεντικότητάς τους, δείχνουν έναν άνδρα, τον Αμπού Σακάρ, να αποκόπτει την καρδιά και το συκώτι ενός στρατιώτη που φορά στολή των συριακών δυνάμεων. Προφέρει ύβρεις κατά των αλαουιτών και φέρνει την καρδιά στο στόμα του, πριν σταματήσει ξαφνικά το βίντεο.

"Ορκιζόμαστε ενώπιον του Θεού ότι θα φάμε τις καρδιές και τα συκώτια σας, στρατιώτες του Μπασάρ του σκύλου. Ω, ήρωες του Μπάμπα Αμρ, σφάξτε τους αλαουίτες και ξεριζώστε τις καρδιές τους για να τις φάτε", λέει.

Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ είναι αλαουίτης. Οι συριακές δυνάμεις ισοπέδωσαν τη συνοικία Μπάμπα Αμρ στη Χομς, της κεντρικής Συρίας.

"Δεν γνωρίζουμε αν η ταξιαρχία Ομαρ αλ-Φαρούκ ανήκει στη διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού", αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης , "αλλά ο Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε όσοι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και για να αποτραπούν τέτοιες πράξεις από οποιονδήποτε τελεί υπό την διοίκησή τους".

Η HRW καλεί επίσης οποιαδήποτε πλευρά έχει αυτήν την δυνατότητα "να εμποδίσει την ταξιαρχία αυτή να αποκτήσει όπλα" και ανανεώνει την έκκληση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναθέσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο την συριακή υπόθεση, ώστε να μην μείνει κανένα έγκλημα ατιμώρητο.