Ζωντανοί οι δύο μητροπολίτες που απήχθησαν στη Συρία

 Για πρώτη φορά μετά την απαγωγή των δύο Επισκόπων στο Χαλέπι, ανώτατο στέλεχος της Συριακής Αντιπολίτευσης υποστηρίζει ανοιχτά ότι οι δύο Μητροπολίτες που απήχθησαν στο Χαλέπι τον προηγούμενο μήνα είναι ζωντανοί και μιλά για  τις
διαπραγματεύσεις και τις απαιτήσεις των απαγωγέων.

Ο Abdulahad Astepho, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Συριακής Αντιπολίτευσης και από τα άτομα που μετέχουν στις προσπάθειες απελευθέρωσης των δυο Μητροπολιτών, μίλησε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Δόγμα για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον Astepho, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως οι απαγωγείς αρνούνται να δώσουν αποδείξεις για την κατάσταση της υγείας των Μητροπολιτών, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν οι άνθρωποι της Συριακής Αντιπολίτευσης είναι ζωντανοί.

Το στέλεχος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων επιβεβαιώνει την πληροφορία που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Αντιπολίτευσης George Sabra, σύμφωνα με την οποία οι Επίσκοποι φαίνεται να κρατούνται κάπου κοντά στο Χαλέπι,  σημειώνει όμως ότι τους μετακινούν συνεχώς.

"Συνεχώς τους ζητάμε να μιλήσουμε με τους Επισκόπους ειδικά με τον Ιωάννη Αβραάμ (Συρο-Ιακωβίτης) που είναι φίλος μου και ξέρω την φωνή του. Ζητάμε να μας πουν δυο φράσεις ότι είναι ζωντανοί και καλά στην υγεία τους. Αλλά δεν έχουμε κατορθώσει να κάνουμε απευθείας επικοινωνία" είπε ο Astepho στο dogma.gr.