Πληροφορίες για την εκτέλεση Έλληνα ομήρου από Νιγηριανούς αντάρτες

Πληροφορίες για την εκτέλεση των επτά ομήρων, οι οποίοι είχαν απαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου στη Νιγηρία, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, έδωσαν οι ισλαμιστές αντάρτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε στο Διαδίκτυο η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσάρου. οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν σε αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσής τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις.

Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 17 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Πέραν του έλληνα ομήρου, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.

Πηγές του ΥΠΕΞ, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφεραν οτι η πληροφορία διερευνάται και οτι αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο. Σε κάθε περίπτωση, ως προς το χειρισμό της υπόθεσης, οι ίδιες πηγές σημείωναν, ότι για την ελληνική πλευρά από την πρώτη στιγμή προείχε και προέχει η ασφάλεια των ομήρων.